ساخت مغز مصنوعی ممکن می گردد

به گزارش وبلاگ ستاره، دانشمندان روز به روز به ایده های جنجالی نزدیک تر می شوند و این بار نیز نوبت به ساخت مغز مصنوعی رسیده است.

ساخت مغز مصنوعی ممکن می گردد

پژوهشگران دانشگاه تافتس در ماساچوست آمریکا به تازگی پیروز شده اند مدلی سه بعدی از بافت زنده را بسازند که از لحاظ ساختاری و کارکردی، شباهت فوق العاده ای به مغز انسان داشته و حتی فعالیت عصبی از خود نشان می دهد. به عبارتی، دانشمندان توانسته اند مغز انسان را در آزمایشگاه پرورش دهند.

با پیشرفت فناوری سلول های بنیادی، می توانیم ساخت یک مغز کامل را با استفاده از سلول های بنیادی موسوم به iPSCs شروع کنیم، سلول هایی که از منابع مختلف از جمله پوست بدن انسان به دست می آیند. سلول های iPSCs با معکوس کردن چرخه رشد سلول و برگرداندن آن به شرایط رویانی ساخته می شوند و سپس می توان آنها را به هر نوع سلول دلخواه تبدیل کرد.

پس از فراوری نورون ها از iPSCs می توان آنها را روی شبکه هایی از جنس پروتئین ابریشم و کلاژن رشد داد. حالا این کار برای اولین بار به واسطه همکاری پژوهشگران دو رشته علوم پزشکی و مهندسی از دانشگاه تافتس و چند مرکز دیگر به اجرا درآمده است. آنها دستاورد خود را مدلی از محیط مغزی می نامند که به شکل زیر است:

دیگر محققین از iPSCs برای ساخت اندامی شبیه مغز استفاده نموده بودند ولی پژوهشگران دانشگاه تافتس با ساختار متخلخل و نو، اکسیژن رسانی و تأمین مواد مغذی برای نورون ها را ساده تر نموده و مغز را در حالت طبیعی به کار وا می دارند. فضاهایی برای مشاهده درون این ساختار تعبیه شده تا دانشمندان بتوانند نحوه رشد، سازماندهی و رفتار سلول ها را به شکل مجزا ارزیابی نمایند.

شاید مغز مصنوعی، لشکر زامبی ها و سوء استفاده های هالیوودی را به خاطر ما بیاورد ولی دانشمندان وعده می دهند که از این روش بتوان برای درمان بیماری های صعب العلاجی همانند آلزایمر یا پارکینسون استفاده کرد. گزارش کامل این دستاورد در ژورنال علوم مهندسی و بیومتریال ACS منتشر شده است.

منبع: انتخاب

به "ساخت مغز مصنوعی ممکن می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت مغز مصنوعی ممکن می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید