آنالیز اولیه تبلت سرفیس گو 2 مایکروسافت؛ یک ارتقا جزئی اما هوشمندانه

به گزارش وبلاگ ستاره، مایکروسافت به تازگی از تبلت جدید خود که تحت عنوان سرفیس گو 2 شناخته می گردد رونمایی کرد. بنابراین تصمیم گرفتیم نگاهی بیندازیم به مشخصات و عملکرد آن تا ببینیم آیا به نسبت قبل پیشرفت قابل توجه و ارزشمندی داشته یا خیر.

آنالیز اولیه تبلت سرفیس گو 2 مایکروسافت؛ یک ارتقا جزئی اما هوشمندانه

اگرچه بازار گوشی های هوشمند در طی چند سال اخیر آنقدر رشد کرد که فضای کمی برای تبلت ها باقی گذاشت، اما همچنان این محصولات با استقبال خوبی از سوی کاربران روبرو می شوند. معمولا اپل را به عنوان سازنده شماره یک در این بخش می شناسند و بسیار سخت است شرکتی بتواند با این شرکت رقابت کند. اما این بدان معنا نیست که رقابت خاتمه یافته؛ چرا که مایکروسافت اخیر از تبلت جدید خود با نام سرفیس گو 2 رونمایی کرد. محصولی که به نسبت قبل، پیشرفت های جزئی اما مهمی داشته.

با قیمت پایه 399 دلار، مایکروسافت دقیقا تبلت های اپل را هدف قرار داد. آن هم با قابلیتی که در هیچ محصولی از اپل آن را نمی بینیم؛ ویندوز 10. ایده مایکروسافت ساده است: اگر کارهای زیادی هستند که برای انجام آن به تبلت احتیاج دارید و از طرفی نمی خواهید هزینه زیادی برای آیپد پرو بپردازید، سرفیس گو 2 در اختیار شما نهاده شده است.

وقتی در تابستان سال 2018 مایکروسافت از اولین سری سرفیس گو رونمایی کرد، شاید خیلی ها فکر می کردیم این محصول اصلا قرار نیست با آیپد پرو رقابت کند چون واقعا کمبود یک سری ویژگی کلیدی در آن به چشم می خورد. مثلا باتری به شدت ضعیف، طراحی نه چندان زیبا، لوازم جانبی گران قیمت که برای استفاده از پتانسیل کامل آن لازم بود و بسیاری از موارد دیگر باعث شد سرفیس گو اصلا نتواند نظرمان را جلب کند.

اما با سرفیس گو 2 مایکروسافت نشان داد می خواهد در بازار بماند. بسیاری از مسائل سری اول در این نسل وجود ندارد و به وضوح تعیین است ردموندی ها از اشتباهات گذشته درس گرفته اند. بعضی ها می گویند هنوز این محصول برای تبدیل شدن به یک سیستم همه کاره فاصله زیادی دارد که خب باید گفت در خانواده سرفیس محصولات زیادی با این قابلیت وجود دارند و سرفیس گو صرفا برای مصارف عادی و دانشجویی طراحی می شود تا هزینه ها پایین بماند.

بهتر است نگاهی بیندازیم به این محصول تا ببینیم آیا می توان به عنوان یک لپ تاپ کوچک و جمع و جور از آن استفاده کرد یا خیر.

مقایسه سرفیس بوک 3 با مک بوک پرو و دیگر لپ تاپ های هم رده

طراحی سرفیس گو 2

سرفیس گو 2 را می توان برادر کوچک تر محصولات سرفیس دانست. از نظر ابعاد، محصولی را در اختیار داریم که کاملا با سری قبل برابر بوده (9.65 × 6.9 × 0.33) و از لحاظ شکل و شمایل نیز تقریبا مشابه همان سری قبل است. همچنین بکارگیری آلیاژ منیزیم نقره ای با لوگوی معروف ویندوز در پشت، ظاهری آشنا، اما ساده و جذاب به عضو جدید سرفیس داده است.

حتی از نظر تعداد و نوع پورت هم تفاوت خاصی با نسل قبل وجود ندارد. یک پورت microSDXC در سمت چپ، یک پورت سرفیس کانکت برای شارژ و دک، یک USB-C و یک جک هدفون در سمت راست، تمامی اتصالات در سرفیس گو 2 را تشکیل می دهند. کلید های کنترل صدا و پاور هم طبق معمول در بالای این محصل تعبیه شده اند و در کناره ها تنها شاهد پورت ها هستیم.

برای استفاده در حالت تبلت، پایه نگه دارنده کاملا با پشت دستگاه هم سطح می شود و برای قرار دادن آن روی سطوح مختلف نیز می توان آن را باز کرد که به یاری دندانه های موجود در دو طرف، به سادگی روی سطوح مختلف می ایستد. البته چون این پایه کمی باریک است، نباید انتظار داشته باشید روی پاهای شما ثابت بایستد چون پایه این محصول بیشتر برای قرار گیری روی سطوح طراحی شده.

با وزنی معادل 545 گرم، اگرچه اصلا سنگین نیست اما در مقایسه با آیپد، آیپد Air و آیپد پرو 11 اینچی که همه آن ها با وزن کمتر از 500 گرم راهی بازار شدند شاید به چشم بیاید. با اضافه کردن کیبورد، وزن سرفیس گو 2 تا 770 گرم نیز افزایش می یابد که خب نباید مشکل خاصی باشد چون بودن کیبورد بسیار بهتر از نبودن آن است و 200 یا 300 گرم اضافه تر بعید به نظر می رسد مشکل خاصی بوجود بیاورد.

اپل پایان اعتراف کرد ایده مایکروسافت در خصوص تبلت ها درست بود!

نمایشگر

یکی از تغییراتی که بسیاری ها آن را یک پیشرفت عمده در نظر می گیرند، نمایشگر است. سری قبل از یک نمایشگر 10 اینچی با وضوح 1800 × 1200 بهره می برد که با حواشی بسیار زیاد، اصلا نمای جالبی نداشت. اما به لطف کاهش محسوس حواشی کناری و بالا و پایین و افزایش وضوح تصویر به 1920 × 1280، کار با نمایشگر 10.2 اینچی سرفیس گو 2 بسیار لذت بخش تر از قبل شده.

با روشنایی متوسط 408.2 نیت، تماشای محتوا در این تبلت چه در خانه و چه بیرون خانه رضایت بخش است و توانست 107 درصد از دامنه رنگی sRGB را پوشش دهد. این میزان اندکی بهتر از آیپد سال قبل است اما به نسب نسل قبل خود، خیر! وقتی به استاندارد گاموت رنگی DCI-P3 رسیدیم، سرفیس گو 2 تنها 76.1 درصد از دامنه را پوشش داد که چندان رضایت بخش نبود.

کیبورد و قلم سرفیس گو 2

شباهت دیگر بین نسل قبل و الان، به کیبورد و قلم بر می شود. کیبورد سرفیس گو همچنان با قابلیت جدا شدن و به صورت لوازم جانبی با قیمت 99 تا 129 دلار به فروش می رسد که اصلا ارزان نیست. مدل 129 دلاری که در این آنالیز مورد استفاده نهاده شد، رنگ پلاتینیومی بسیار جذابی داشت و با چرم آلکانترا مزین شده بود. طبق توضیحات، از چرم آلکانترا در ساخت محصولات بسیار با کیفیت و گران قیمت استفاده می نمایند و لذا خوشحالیم آن را در تبلت ارزان قیمت مایکروسافت می بینیم.

همانطور که می بینید، استفاده از مواد مختلف باعث شده بدنه این کیبورد به رنگ خاکستری درآید ولی کلیدها با رنگی تیره تر و نور پس زمینه سفید روی آن خودنمایی می نمایند. همچنین تاچ پد 2.2 × 3.8 اینچی که روی این کیبورد نهاده شده، رنگ یکسانی با کلیدها دارد.

از آن جایی که این کیبورد بسیار کوچک تر از کیبورد لپ تاپ است، بنابراین شاهد قرارگیری نزدیک کلیدها در کنار هم هستیم که بسیار کوچک هم هستند اما این موضوع چیزی از کیفیت بالای آن کم نمی نماید. ضربه پذیری این کلیدها بسیار خوب است به طوری که کاملا آن را حس می کنید. به همین خاطر تایپ کردن با آن شما را به دردسر نمی اندازد. مقاومت آن ها بسیار خوب است و اصلا حس لق بودن به کاربر القا نمی شود. همه این ها در کنار نرمی بالای کلیدها باعث می شود کیبورد سرفیس گو 2 اگرچه گران قیمت است اما بسیار با کیفیت و جذاب باشد. تاچ پد تعبیه شده روی این کیبورد هنگام کلیک خوردن بسیار خوب عمل می نماید و هرچند کمی سفت است اما مسئله ای ایجاد نخواهد کرد.

برای کارهای طراحی، مایکروسافت قلم سرفیس را هم به صورت لوازم جانبی در نظر گرفته که 99 دلار قیمت دارد و خب در این مقایسه حتی بدون این قلم هم همه چیز خوب پیش رفت. اگرچه نمایشگر تا حدودی عظیم تر شده اما برای اهداف طراحی هم به صفحه عظیم تری احتیاج است هم سخت افزار بهتر. فقط سوالی که پیش می آید این است که چرا مایکروسافت چنین قیمتی را برای لوازم جانبی خود در نظر می گیرد؟

عملکرد سخت افزاری سرفیس گو 2

مایکروسافت تصمیم گرفت این بار سرفیس گو 2 را با پردازنده قوی تر اینتل Core m3-8100Y راهی بازار کند. اگرچه فرکانس پایه آن به نسبت پردازنده اینتل پنتیوم گلد 4415Y کمتر است، اما وقتی به حالت توربو نگاه می کنیم می بینیم این پردازنده نهایتا به فرکانس بسیار خوب 3.4 گیگاهرتز نیز دست پیدا می نماید. مایکروسافت ادعا می نماید عملکرد سخت افزاری این محصول به نسبت قبل 64 درصد بهتر شده؛ چه واقعیت و چه اغراق، آنچه که مسلما می دانیم، افزایش قدرت سخت افزاری سرفیس گو 2 به نسبت قبل است.

کاربران آیفون احتمالا در آینده می توانند متن پیغام ارسال شده را ویرایش نمایند

سرفیس جدید در دو مدل با 4 و 8 گیگابایت رم در دسترس کاربران قرار می گیرد که به ترتیب 64 حافظه eMMC و 128 گیگابایت حافظه SSD نیز برای آن ها در نظر گرفته شده. خوشبختانه در این آنالیز هر دو محصول حضور داشتند تا بهتر بتوانیم بین محصولات بالارده و پایین رده مایکروسافت نظر بدهیم. به صورت پیش فرض، برنامه های آفیس 365 و مایکروسافت اج نیز طبق معمول روی این دستگاه نصب است که احتمالا برای برطرف احتیاج کاربران مناسب نخواهند بود و آن ها باید باز هم به برنامه های شخص ثالث متوسل شوند.

پشتیبانی از وای فای 6 یکی از عظیم ترین مزیت های سرفیس گو 2 به نسبت نسل قبل است که سرعت بسیار بالایی ارائه می دهد. همچنین با یک مودم LTE می توانید در هر نقطه ای به بالاترین سرعت دسترسی داشته باشید که البته شاید وزن دستگاه بالا برود اما ارزشش را دارد.

مایکروسافت می گوید باتری سرفیس گو 2 تا 10 ساعت توان روشن نگه داشتن این محصول را در صورت انجام کارهای عادی دارد. این نتیجه بعد از آنالیز های مختلف خود شرکت بدست آمده و از آن جایی هم که این محصول در آنالیز اولیه نهاده شده است بنابراین باید برای انجام تست های سخت افزاری و میزان دوام باتری اندکی منتظر بمانیم. سرفیس گو نسل قبل در آنالیز ها توانست 6 ساعت و 6 دقیقه در کارهای معمولی روشن بماند که بسیار کمتر از تبلت های هم رده بود. بنابراین امیدواریم این محصول حداقل بتواند 8 تا 10 ساعت شارژدهی داشته باشد. توجه داشته باشید که بعد از انجام این تست ها و اعلام نتایج، این پست نیز بروزرسانی خواهد شد.

کیفیت دوربین و صدا در سرفیس گو 2

مانند گذشته، دوربین ها نقشی اساسی در تبلت ایفا می نماید و از آن جایی که تعداد دوربین بکار رفته در چنین محصولاتی کم است (معمولا یکی) بنابراین انتظار یک مدل با کیفیت و رضایت بخش را داریم. سرفیس گو 2 برای این منظور روی پنل پشتی خود سنسوری به عظیمی 8 مگاپیکسل دارد که با قابلیت فوکوس اتوماتیک و عکاسی و فیلم برداری در وضوح 1080P، گزینه ایده آلی محسوب می شود.

روی حاشیه بالایی پنل جلو، دو دوربین طراحی شده که یکی از آن ها مخصوص سرویس ویندوز Hello و دیگری هم برای انجام مکالمات ویدئویی است و عظیمی سنسور آن به 5 مگاپیکسل می رسد. مانند دوربین پشتی، این دوربین نیز از وضوح 1080P بهره می برد که خبر بسیار خوبی است. در کنار این ها اما 2 میکروفون نیز تعبیه شده تا شفافیت و کیفیت بالای صدا را در عین حذف نویز پس زمینه برای کاربران فراهم نمایند.

برای آنالیز کیفیت دوربین می توانید به تصاویر زیر نگاه کنید. به طور کلی کیفیت آن ها رضایت بخش است اما خب گاهی اوقات در نمایش رنگ ها حتی در محیط بیرون از خانه و در محل هایی با شرایط نوری مساعد هم عدم توانایی بالا در نمایش دقیق رنگ ها به خوبی به چشم می خورد.

تصویر ثبت شده در شرایط نوری نامساعد بسیار نویز داشت و خب اصلا نباید روی توانایی های دوربین این محصول برای عکاسی در چنین شرایطی حساب کرد، چون به نظر می رسد هر گوشی هوشمندی که داشته باشید احتمالا توانایی بیشتری در ثبت تصاویر دارد و این کاملا طبیعی است.

بلندگوهای دوگانه استریو با فناوری Dolby Audio Premium بر خلاف عملکرد نه چندان رضایت بخش دوربین بسیار عالی هستند. صدای خواننده به وضوح شنیده می شود و باس هم شدت خوبی دارد. نباید انتظار داشته باشید این محصول به تنهایی فضای یک اتاق را با بلندگوهایش پوشش دهد اما قطعا از پس احتیاجهای شما به بهترین شکل ممکن بر خواهد آمد. به خاطر داشته باشید افزایش صدای این تبلت تا سرانجام باعث می شود کمی نویز وارد صدا شود و همین مسئله نیز باعث عدم شفافیت خواهد شد. پس همواره بلندی صدا را در حد معمول نگه دارید.

ویندوز 10 با حالت S Mode

بعضی از محصولات سرفیس از ویندوز 10 با حالت S Mode بهره می برند که بسته به احتیاج کاربران می تواند کافی یا محدود نماینده باشد. حالت S Mode با هدف بهینه سازی برنامه های استارت آپ (Startup) و افزایش سرعت بارگذاری برنامه ها طراحی شده و از نظر امنیتی نیز در شرایط بهتری نهاده شده است. کاربران با احتیاجهای معمولی، والدین و آن هایی که به امنیت بسیار اهمیت می دهند و در عین حال کارایی زیادی از سیستم نمی خواهند می توانند از این سیستم نهایت استفاده را ببرند.

عملکرد تبلت در این حالت شبیه به کروم بوک ها می شود اما در کروم بوک ها کاربر آزادی بیشتری در انتخاب برنامه ها دارد. به عبارتی ویندوز 10 در حالت S Mode تنها اجازه نصب برنامه های تایید شده توسط استور مایکروسافت را می دهد و همین مسئله می تواند به شدت آزاردهنده باشد. در حالت معمول، هیچ یک از برنامه های تست سخت افزار که روی بسیاری از لب تاپ ها و تبلت ها نصب می شوند، روی سرفیس گو 2 نصب نشدند. البته می توانید از این حالت خارج شوید و به استفاده از ویندوز 10 Home بپردازید اما این کار هزینه ای برایتان در پی خواهد داشت و آن هم این است که دیگر نمی توانید به حالت S Mode برشد.

باید قبل از خرید تصمیم خود را بگیرید که در چه شرایطی قصد استفاده از این محصول را دارید. بعضی ها ممکن است با همان حالت تمام کارهای خود را پیش ببرند و بعضی دیگر نیز خیر. حتی برای تبلت های پایین رده نیز آزاد گذاشتن کاربران بهتر از محدود کردن آن ها است. حال چرا مایکروسافت بعد از سوییچ کردن حالت S Mode دیگر اجازه بازگشت به کاربر را نمی دهد تعیین نیست.

آیپد پرو 5G با نمایشگر mini-LED اوایل سال بعدی میلادی معرفی خواهد شد

نتیجه

اگر به دنبال یک تبلت ویندوزی مناسب می شد که در کنار قیمت خوب عملکرد رضایت بخشی هم داشته باشد، سرفیس گو 2 می تواند در بین گزینه های شما قرار گیرد. تغییرات انجام شده به نسبت نسل قبل کم اما بسیار مهم و هوشمندانه هستند تا محدوده بیشتری از احتیاج کاربران را پوشش دهند. همچنین عرضه در مدل های مختلف هم باعث می شود هنگام انتخاب، دستتان کاملا باز باشد و نسخه ای مطابق احتیاج خود خریداری کنید.

به خاطر داشته باشید اگر بخواهید لوازم جانبی سرفیس گو 2 را تهیه کنید باید حداقل 200 دلار دیگر هم بپردازید که این مسئله برچسب قیمتی جذاب این محصول را از 400 به 600 دلار می رساند. در واقع با این قیمت، کاربر به محدوده لپ تاپ ها وارد می شود؛ جایی که می توان محصولات جذاب تری تهیه کرد.

با این اوصاف اگر تبلت ویندوزی با قیمت پایین می خواهید که بتواند از پس احتیاجهای روزانه شما بر بیاید و از طرفی با یک سری محدودیت هم کنار می آیید، قطعا سرفیس گو 2 را می توانید به عنوان یک گزینه مناسب در نظر داشته باشید.

نظر شما در این باره چیست؟ آیا سرفیس گو 2 ارزش خرید بیشتری به نسبت رقبا دارد؟

منبع: laptopmag

منبع: دیجیکالا مگ

به "آنالیز اولیه تبلت سرفیس گو 2 مایکروسافت؛ یک ارتقا جزئی اما هوشمندانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز اولیه تبلت سرفیس گو 2 مایکروسافت؛ یک ارتقا جزئی اما هوشمندانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید