پیام خداحافظی ترامپ و ورود بایدن به واشنگتن
به گزارش وبلاگ ستاره، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در آخرین روز کاری خود پیام خداحافظی منتشر کرده و همزمان جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا وارد واشنگتن شده تا برای شرکت در مراسم سوگند ریاست جمهوری در روز چهارشنبه آماده شود.
به گزارش بی بی سی، از سوی دیگر میچ مکانل رهبر جمهوری خواهان سنا گفته است حمله روز ششم ژانویه به کنگره آمریکا به تشویق ترامپ انجام شد.
مکانل که از روز 20 ژانویه رهبری اکثریت سنا را واگذار خواهد کرد در سخنانی در صحن مجلس سنا گفت: دروغ به خورد اوباش داده شده بود.
او افزود: رئیس جمهور و سایر افراد قدرتمند آنها را تحریک کردند، و سعی کردند با ارعاب و خشونت مانع اجرای فرآیندهای مشخصی (فرآیند تایید انتخابات) در قوه اول دولت فدرال شوند، فرآیندی که برایشان ناخوشایند بود.
چاک شومر رهبر دمکرات ها در سنا هم روز سه شنبه دونالد ترامپ را تهدیدی برای نظم قانون اساسی، چه در قدرت باشد چه نباشد توصیف کرد.
شومر گفت که اگر رئیس جمهور آمریکا در جریان محاکمه استیضاح در سنا گناهکار شناخته شود، برای محروم کردن او از شرکت مجدد در انتخابات ریاست جمهوری رای گیری خواهد شد.
او گفت: شورش گران، اغتشاش گران، برتری جویان سفیدپوست و تروریست های داخلی سعی کردند مانع انتقال قدرت شوند. فردی که آنها را تحریک کرد کسی نبود به جز رئیس جمهور ایالات متحده.
شومر روز چهارشنبه پست رهبری اکثریت سنا را از سناتور مکانل تحویل خواهد گرفت که بعد از پیروزی دمکرات ها در دو کرسی سنا از ایالت جورجیا در روز 5 ژانویه است.
صد کرسی سنا اکنون به طور مساوی میان دو حزب تقسیم شده اما کامالا هریس، معاون منتخب رئیس جمهور، حق رای دارد که اکثریت را به دمکرات ها می دهد.
مکانل تا به امروز نگفته در جریان محاکمه استیضاح در سنا چگونه رای خواهد داد.
پیام ویدئویی دونالد ترامپ
ترامپ در آخرین روز کاری خود در کاخ سفید سخنرانی خداحافظی ایراد کرد.
او که از شبکه های اجتماعی محروم شده این پیام توامان آشتی جویانه و تمردآمیز را از حساب دولت در شبکه های اجتماعی منتشر کرد.
او گفت: ما همان کاری را انجام دادیم که آمده بودیم بکنیم - و خیلی کارهای بیشتر. من به استقبال نبردهای سخت، شدیدترین جنگ ها، سخت ترین انتخاب ها رفتم - چون برای این انتخاب شده بودم.
او اخطار داد که بزرگترین خطری که کشور اکنون با آن روبروست از میان رفتن اعتماد به عظمت ملی است.
چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا اقدامات دولتش از رو در رو شدن با چین آنطور که قبلا هرگز نشده بود تا یک رشته معاملات صلح تاریخی در خاورمیانه را برشمرد.
او افزود: من به خصوص افتخار می کنم بعد از چند دهه اولین رئیس جمهور بودم که هیچ جنگ تازه ای را شروع نکرده است.
او در اشاره به شورش روز ششم ژانویه در کنگره گفت: همه آمریکایی ها از این یورش به کنگره وحشتزده شدند... این هرگز قابل تحمل نیست.
او به روی کار آمدن دولتی تازه در روز 20 ژانویه اذعان کرد اما گفت: می خواهم بدانید که جنبشی که ما راه انداختیم تازه شروع شده است.
ترامپ هرگز به شکست اذعان نکرده و پیروزی جو بایدن را تبریک نگفته است. این درحالی است که تقریبا تمامی ادعاهای کمپین او دایر بر تقلب از سوی دادگاه ها رد شده است. حتی برخی از قضاتی که ترامپ منسوب کرده بود کمپین او را به خاطر طرح ادعاهایی بدون ارائه شواهد قوی سرزنش کردند.
مجلس کنندگان آمریکا چهاشنبه هفته پیش ترامپ را در ارتباط با یورش ششم ژانویه به کنگره به اتهام تشویق به شورش استیضاح کرد. در اقدامی کم سابقه ده عضو جمهوری خواه از جمله لیز چِینی مقام سوم حزب جمهوری خواه در مجلس کنندگان هم به استیضاح او رای دادند.
او اولین رئیس جمهور در تاریخ این کشور است که دو بار استیضاح می شود.
ترامپ که جمهوری خواه است اکنون در سنا با محاکمه روبروست و اگر محکوم شود ممکن است برای همیشه از امکان شرکت در انتخابات محروم شود.
مجلس کنندگان بار پیش روز 18 دسامبر 2019 ترامپ را با دو اتهام سوءاستفاده از قدرت و کارشکنی علیه کنگره استیضاح کرده بود. ترامپ متهم بود به اوکراین فشار آورده درباره رقیب سیاسی او جو بایدن تحقیق کند. با این حال مجلس سنا دو هفته بعد به تبرئه او رای داد.
ترامپ در روز ششم ژانویه در جمع هوادارانش در واشنگتن بار دیگر نتیجه انتخابات را زیر سوال برد و از آنها خواست به طرف کنگره راهپیمایی کنند. پس از آن بود که آنها به زور وارد کنگره شدند. در نتیجه قانونگذاران مجبور شدند فرایند تایید نهایی نتایج انتخابات را معلق کنند و به پناهگاه بفرایند.
ساختمان تحت محاصره درآمد و در جریان آن حوادث 5 نفر جان خود را از دست دادند. یک نفر در اثر شلیک یک مامور امنیتی کشته شد و یک مامور پلیس هم که به دست مهاجمان مضروب شده بود بعدا درگذشت. مرگ سه نفر دیگر اورژانسی اعلام شد.
در طرح استیضاح آمده بود که ترامپ مکررا با انتشار بیانیه های کذب تاکید می کرد که انتخابات آمیخته به تقلب بوده و نتیجه آن قابل پذیرش نیست.
به علاوه در متن اسیضاح آمده بود او همچنین با تکرار این ادعاها جمعیت (هوادارانش) را با سخنان خود تشویق کرد که همان طور که قابل پیش بینی بود به قانون شکنی در کنگره منجر شد.
ورود بایدن به واشنگتن دی سی
جو بایدن روز سه شنبه ضمن خداحافظی با ایالت زادگاه خود دلووِر از طریق فرودگاه جوینت بِیس اندروز در مریلند وارد واشنگتن شده است.
بایدن قرار است عصر سه شنبه در رویدادی به احترام کسانی که در همه گیری کرونا جان خود را از دست داده اند شرکت کنند و شب را در مهمان سرای ریاست جمهوری به نام بلر هاس می سپری می کند.
او قرار است صبح چهارشنبه در آیین عشای ربانی در کلیسای جامع سن متیو در واشنگتن دی سی شرکت کند و بعد از آن به عنوان رئیس جمهور سوگند خواهد خورد.
منبع: فرارو