تولید مظلوم ترین حوزه در کشور است
به گزارش وبلاگ ستاره، رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه تولید، مظلوم ترین بخش کشور است، گفت: اگر دستگاه قضایی به کمک تولید نیاید، تفکر بسته، عملکرد سلیقه ای، جهل، ترس و مسائل فرهگی تیشه به ریشه تولید می زنند.

سیدمهدی طبیب زاده در نشست کمیته اقتصادیاتی کمیسیون بیمه، بانک و اقتصادیات اتاق کرمان اضافه کرد: اتاق کرمان از فعالیت های اقتصادی شفاف حمایت می کند اما اگر فضای کسب و کار بهتر نشود سرمایه گذاران به سایر استان ها می فرایند.
وی ادامه داد: تا به امروز آب و محیط زیست را از دست داده ایم و تا چند سال آینده ظرفیت معادن هم تمام می شود و اگر در این مدت سرمایه گذاری صورت نگیرد و اشتغال از بین برود، استان در دو دهه آینده چگونه می خواهد سر پا بماند؟
طبیب زاده، با اشاره به اینکه رتبه فضای کسب و کار کرمان در کشور سی ام است، اظهار کرد: به دلیل تفکر حاکم بر برخی دستگاه ها، پیش فرضی در فکر تصمیم گیران وجود دارد مبنی بر اینکه فعالان اقتصادی غارتگر هستند و متاسفانه این تفکر بین کارمندان تا مدیران رده های بالاتر وجود دارد.
رئیس اتاق کرمان اضافه کرد: فقط چند شرکت بزرگ استان می توانند از پس مسائل خود برآیند و سایر بنگاه های اقتصادی کوچک و میانه یتیم هستند و نمی توان با فشار به تولید کار را پیش برد.
وی شرح داد: کشور ما در سخت ترین شرایط تحریم دنیا، با تولید توانست سر پا بماند اما در همین شرایط به دلیل مسائل بسیاری که به ویژه از طریق بانک ها ایجاد شده، برخی تولیدکنندگان با بیماری های جسمی و روحی سختی روبرو هستند.
طبیب زاده گفت: امسال در هر جلسه پرداختن به شعار سال با نام تولید، مانع زدایی ها و پشتیبانی ها مورد تاکید است که البته این موضوع همیشه دغدغه فعالان اقتصادی بوده اما حجم انبوه پفراینده های اقتصادیاتی، عدم حضور کنندگان دستگاه قضایی، کاهش کیفیت کار به دلیل افزایش حجم پفراینده ها، دغدغه جدی آنهاست.
وی گفت: مسئله دادرسی اقتصادیاتی انقدر مهم است که پیشنهاد راه اندازی ساختمان جداگانه ای برای هیات های حل اختلاف و دادرسی اقتصادیاتی داشتیم که خوشبختانه این ساختمان بزودی راه اندازی می شود.
رئیس اتاق کرمان در زمینه رسیدگی رندومی به اظهارنامه های اقتصادیاتی بر اساس قانون، گفت: وقتی قانون رسیدگی رندومی را می نوشتند می دانستند ساختار آماده نیست اما با دانستن این موضوع رندوم را اعلام کردند که درخواست می شود این موضوع در نشست اواخر تیرماه شورای گفت و گوی استان بررسی و موضوع اجرای صحیح آن مصوب شود.
وی در رابطه با برگزاری دوره های آموزشی برای کنندگان دادگستری، اقتصادیاتی و بخش خصوصی در هیات های حل اختلاف اقتصادیاتی پیشنهاد داد دوره های آموزشی مربوطه با استفاده از امکانات اتاق کرمان برگزار شود.
نایب رئیس اتاق کرمان هم در این نشست موضوع پیگیری حضور کننده دادگستری در هیات های حل اختلاف اقتصادیاتی را اسم نمود و گفت: از این پس قرار شده ساعت برگزاری نشست هیات ها 16 تا 18 با حضور قضات باشد که خوشبختانه با پیگیری های مدیرکل امور اقتصادیاتی استان و اتاق کرمان ساختمان تازه دادرسی اقتصادیاتی استان هفته آینده به بهره برداری می سد.
جلیل کاربخش اضافه کرد: درخواست می شود تا زمان تصویب اصلاحیه قانون اقتصادیات، قضات آموزش های تخصصی و ویژه را ببینند تا آرای صادرشده از طریق آنها در هیات های حل اختلاف بتواند تضامن اجرای عدالت باشد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر قرار شده دریافت اقتصادیات از خودروهای لوکس و خانه ها دریافت شود و از طرفی دریافت اقتصادیات عایدی بر سرمایه هم حداکثر تا دو ماه آینده اجرایی می شود که به این دلایل باید به مبحث دادرسی اقتصادیاتی اهمیت داده و تخصصی تر دیده شود.
در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان با اشاره به نحوه اجرای ماده 97 قانون اقتصادیات های مستقیم گفت: بر اساس این قانون باید رسیدگی به اظهارنامه های اقتصادیاتی به صورت رندومی اتفاق بیفتد و تشخیص علی الراس حذف شود، که بر اساس آنچه اتفاق افتاده به نظر می رسد بیش از 60 درصد اظهارنامه ها رسیدگی می شود و این بر خلاف رندوم بودن است.
عباس جبالبارزی اضافه کرد: وقتی در کشور بیش از 100 هزار نفر اظهارنامه ارسال می شود به طور قطع به تعداد هر اظهارنامه یک کارشناس وجود ندارد و باید اظهارنامه های زیادی در بازه زمانی کوتاه مدت از طریق افراد محدودی بررسی شوند و ممکن است در این بین بخشی از هزینه ها رد و کار به اعتراض و رسیدگی در هیات ها کشانده شود.
وی اظهار کرد: اگر این ماده قانونی پذیرفته و ابلاغ شده این پرسش مطرح می شود که چرا باید رسیدگی ها اینگونه باشد و فرآیند طولانی از طریق مودی طی شود؟
جبالبارزی گفت: تعداد اظهارنامه های اقتصادیاتی بنگاه های اقتصادی تعیین است و اگر تعداد رسیدگی ها نشان از رندومی بودن نداشته باشد، فعالان اقتصادی نسبت به این موضوع اعتراض دارند.
وی ادامه داد: در دستگاه های مرتبط و همچنین رسانه های ما همه از تلاش برای تحقق شعار سال صحبت می کنند اما در واقع هیچ اتفاقی برای بهبود فضای کسب و کار استان نیفتاده است.
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان با اشاره به اینکه بیشتر تصمیم گیری ها در استان وابسته به تصمیم ها در تهران است، گفت: در استان، تصمیم مدیران تهران اجرا می شود و در کشور آنقدر با بخشنامه ها قانون را ضعیف می کنند که پیشنهاد بخش خصوصی اجرای صحیح قانون است.
منبع: اتاق بازرگانی ایران