ورزشکار و مربی ووشو: آرزو دارم در منطقه 4 باشگاه دایرکنم ، این ورزش هوش و تمرکز بالایی می خواهد

به گزارش وبلاگ ستاره، در اینکه ورزش های رزمی بین جوانان و نوجوانان هواداران بی شماری دارد، تردیدی نیست. این ورزش ها به دلایل فراوان برای جوانان جاذبه بسیاری دارند. ووشو یکی از همین ورزش هاست که دارای قدمتی چند هزار ساله و تنوع حرکتی فراوان است.

ورزشکار و مربی ووشو: آرزو دارم در منطقه 4 باشگاه دایرکنم ، این ورزش هوش و تمرکز بالایی می خواهد

وبلاگ ستاره - مرجان ابوالفتحی: خاستگاهش چین و علاقه مندان زیادی هم دارد اما به گفته محمد صیادی مربی این رشته، علت محبوبیتش قهرمان های این رشته است و اینکه هم مسابقات جهانی دارد و هم به بازی های آسیایی راه پیدا نموده است. گفت وگوی ما با این قهرمان هم محله ای که اکنون دانشجوی رشته مشاوره روان شناسی خانواده است در ادامه می آید.

قصه های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

ووشو نسبت به کاراته و تکواندو خیلی دیرتر به باشگاه ها راه پیدا کرد اما چرا خیلی زود جای خودش را پیدا کرد؟

علتش قهرمان های این رشته هستند و اینکه خودش به تنهایی صاحب لیگ برتر است. علت دیگرش این است که اگر بازیکن مطرحی باشی، از نظر مادی تأمین می شوی اما اگر مثلاً در کیک بوکس و کونگ فو یک مدال جهانی بگیری یک سکه هم به زور می دهند.

به ووشو کارها مدال های بیشتری می دهند؟

در بازی های آسیایی گذشته که در گوانگ جو چین برگزار گردید نفر اول این رشته 150 سکه از دست رئیس جمهوری دریافت کرد و این خودش امتیاز مهمی برای این رشته محسوب می گردد.

اما خیلی شبیه تکواندو یا حتی جودو است؟

بله چون یک ورزش ترکیبی است. حرکات پای ووشو مثل تکواندو ست. دستش مثل بوکسور عمل می نماید و چون درگیری در آن وجود دارد خیلی شبیه کشتی فرنگی و جودو است.

بنابراین نباید رشته آسانی باشد؟

بله، چون دقت و فکر کردن احتیاج دارد. در این رشته به مجری فن امتیاز نمی دهند. بر عکس کشتی است. هرکس زودتر زمین بخورد حتی اگر فن را اجرا نموده باشد امتیاز را به حریف داده است. برای همین بازیکن باید باهوش باشد و تمرکز زیادی داشته باشد.

در مسابقات رسمی، در بخش حرکات نمایشی این رشته، مدال وجود دارد؟

ووشو دو بخش دارد. تالو یا همان فرم ها و مبارزه های نمایشی و ساندا که نام سابقش سانشو است که همان مبارزه روی سکو است. در مسابقات رسمی، در بخش تالو حتی پیش آمده که یک نفر دو مدال می آورد چون دو مدل فرم می زند و شاید یکی از دلایل جذابیت ووشو همین باشد.

با این حساب تالو راحت تر از ساندا ست؟

نمی گردد این طور گفت زیرا فرم زدن قدرت بدنی می خواهد. پرش و پشتک دارد و باید دقیق باشد. فرم تایچی تالو، تمرین صبح گاهی چینی ها در پارک هایشان است وخودشان معتقدند در تمرکزشان مؤثر است.

علت علاقه مندی تان به ووشو چه بود؟

در سن حدود 11 سالگی با برادر بزرگ ترم به باشگاه می رفتم. او، تالو و سانشو را با هم کار می کرد و من هم برای دیدن می رفتم. بعد از آن فیلم های رزمی هم می دیدم. این شد که در باشگاه به همراه دوستم ثبت نام کردم و برای شروع از کونگ فو شروع کردم. آن زمان ووشو و سایر رشته های رزمی مثل کیک بو کس هم جز کونگ فو بود.

از نخستین حضورتان در مسابقات مهم بگویید و این که چه مقام هایی تا به حال کسب نموده اید؟

سال 79 در 16 سالگی نخستین حضورم را در مسابقات منطقه اسلام شهر تجربه کردم و بعد هم درمسابقات استانی، توابع و کشوری شرکت کردم. سال 81 در نخستین حضورم در مسابقات کشوری اول شدم. بعد از آن در بیش از 13 دوره مسابقات قهرمانی کشور و دو دوره مسابقات بین المللی حضور داشتم که حاصل آنها قهرمانی در چندین دوره مسابقات کشوری بوده است. بعلاوه قهرمانی در مسابقات حرفه ای گرجستان سال 2009 و مسابقات کاپ آزاد اروپا 2010، ارمنستان عناوین بعدی بوده اند.

کمی از مربیگری، داوری و تیم هایی که داشته اید بگویید؟

سال 87 مربی شدم و تیم های زیادی داشته ام. در مسابقات اپن کاپ آسیایی و تورنمنت بین المللی 2013 باشگاه های آسیایی مربی تیم منتخب این بازی ها بودم. به عنوان مربی تیم نونهالان واوان هم در تورنمنت بین المللی 2013 شرکت کردم که کسب مقام اول حاصل این حضور بود. اکنون مربی و داور رسمی فدراسیون ووشو و ورزش های رزمی هستم.

در بازی های آسیایی سال جاری، تیم ایران چقدرمی تواند مدال آوری کند؟

حسین اجاقی سر مربی تیم ملی، در صحبت های اخیرش خیلی امیدوار بود که در بازی های آسیایی سال جاری که چند ماه دیگر در اینچون کره جنوبی برگزار می گردد، مدال های بیشتری کسب می کنیم. با توجه به نفراتی که داریم من هم همین نظر را دارم.

ووشو در بازی های محله ها جایی دارد؟

اخیراً به بازی های محله ها هم اضافه شده و هواداران زیادی در میان خانم ها دارد.

خانم ها چه قدر توانسته اند در این رشته پیشرفت نمایند؟

موفقیت آنها در صحنه های بین المللی چشمگیر بوده است. دو سه تایشان هستند که خیلی خوب مبارزه می نمایند. یکی از این خانم ها مدالش را به رهبری تقدیم کرد.

چه سنی برای شروع ووشو مناسب تر است؟

10سالگی و بالاتر برای شروع مناسب تر است. از آن طرف هم حدود 35 سالگی، سال های آخر پرداختن به این ورزش است. برای نفرات تیم ملی، این سن، زمان سرانجام بازی های آماتوری است و از آن به بعد باید در مسابقات حرفه ای ها شرکت نمایند؛ چون این ورزش سقف سنی ندارد و هر کس تا جایی که بدنش طاقت داشته باشد می تواند در رقابت ها شرکت کند.

به چه وسایلی احتیاج است؟

دستکش، باند، هوگو، کلاه و لثه، وسایلی هستند که در ادامه کار، بازیکن به آنها احتیاج دارد. البته همه اینها برای بازیکنانی که می خواهند در مسابقات شرکت نمایند الزامی ست. طبیعی است که مبتدی ها همه این وسایل را یک جا احتیاج ندارند و به نسبت پیشرفت و استعدادشان از آنها خواسته می گردد که این وسایل را تهیه نمایند.

برای منطقه 4 هم برنامه ای دارید؟

در شهرداری منطقه 4 خدمت می کنم. همه این مشغله ها و دغدغه رسیدگی به خانواده، وقت کمی برای تمرین و مربیگری برایم باقی گذاشته است. آرزو دارم بتوانم در همین منطقه باشگاهی دایر کنم؛ چرا که منطقه 4 بزرگ و پر جمعیت است و می تواند آینده درخشانی در ووشو داشته باشد. در حال حاضر به علت نداشتن سرمایه و پشتوانه کافی نمی توانم به این کار دست بزنم. تنها امیدم خداوند مهربان است که هیچ جا تنهایم نمی گذارد. بعلاوه باید از مربی عزیزم مصطفی سالاریان به خاطر زحماتش و از همسر فداکارم به خاطر صبر و تحملش تشکر ویژه داشته باشم.

*منتشر شده در وبلاگ ستاره محله منطقه 4 به تاریخ 1393/2/31

منبع: همشهری آنلاین

به "ورزشکار و مربی ووشو: آرزو دارم در منطقه 4 باشگاه دایرکنم ، این ورزش هوش و تمرکز بالایی می خواهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ورزشکار و مربی ووشو: آرزو دارم در منطقه 4 باشگاه دایرکنم ، این ورزش هوش و تمرکز بالایی می خواهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید