اگر مدام به سنگ کلیه دچار می شوید، این میوه و سبزیجات را بخورید
به گزارش وبلاگ ستاره، مطالعات نو پژوهشگران نشان می دهد:خوردن میوه ها و سبزیجات ممکن است از ایجاد سنگ های کلیوی عود نماینده جلوگیری نمایند.
به گزارش سیناپرس، افرادی که به سنگ کلیه مبتلا شده اند، از مقدار درد بسیار زیادی که این بیماری می تواند ایجاد نمایند، مطلع هستند و بعضی آن را با زایمان مقایسه می نمایند. سنگ کلیه بعلاوه با بیماری مزمن کلیوی، پوکی استخوان و بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارد. برای کسانی که برای اولین بار دچار سنگ کلیه می شوند، احتمال عود آن در عرض پنج سال 30 درصد است.
نتایج یک مطالعه آینده نگر مایو کلینیک نشان می دهد که مصرف غذاهای غنی از کلسیم و پتاسیم ممکن است از بازگشت سنگ کلیه جلوگیری کند.
محققان نتایج پرسشنامه ای را که برای 411 بیمار ارسال شده بود که برای اولین بار دچار سنگ کلیه علامت دار شده بودند را با بیماران یک گروه کنترل سالم متشکل از 384 نفر که بین سال های 2009 تا 2018 به یکی از دو کلینیک مایو مراجعه نموده بودند، مقایسه کردند. بر اساس یافته ها، سنگ در ارتباط با کاهش مصرف مایعات، سطوح پایین کلسیم و پتاسیم در رژیم غذایی و سطوح بالای کافئین و فیتات است.
از میان شرکت نمایندگانی که برای اولین بار دچار سنگ کلیه شدند، 73 نفر در طی حدود 4.1 سال با یک دوره دیگر سنگ کلیه روبرو شدند. با این حال، هنگامی که محققان عمیق تر کاوش کردند، متوجه شدند که رژیم غذایی در این رابطه دارای اهمیت زیادی است. در این میان بیمارانی که سطوح پایین تری از کلسیم و پتاسیم مصرف می کردند، در طول دوره پیگیری، به احتمال زیاد سنگ کلیه مجدد را تجربه می کردند.
دکتر اندرو رول، نفرولوژیست و پژوهشگر کلینیک مایو و نویسنده ارشد این مطالعه در رابطه با موضوع فوق می گوید: این یافته های غذایی ممکن است اهمیت ویژه ای داشته باشند، زیرا توصیه ها برای پیشگیری از سنگ های کلیوی اساساً بر اساس عوامل رژیمی مرتبط با تشکیل سنگ برای اولین بار صورت گرفته است. به طور طبیعی ممکن است بیماران رژیم غذایی خود را برای جلوگیری از بروز سنگ کلیه تنظیم ننمایند، اما اگر مردم اطلاع داشته باشند که رژیم غذایی به جلوگیری از عود سنگ کلیه یاری کند، احتمال بیشتری دارد که این کار را انجام دهند.
در این میان مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین با مقادیر فراوان غلات کامل و آجیل می تواند مشکل را تشدید کند. زیرا آن ها حاوی سطوح بالایی از فیتات ، یک ترکیب آنتی اکسیدانی هستند که می تواند منجر به افزایش جذب کلسیم و دفع کلسیم به وسیله ادرار گردد.
به همین علت محققان توصیه می نمایند که به جای مصرف افراطی مایعات، افرادی که در معرض خطر سنگ های کلیه مکرر هستند، روی منابع غذایی غنی از کلسیم و پتاسیم، به ویژه به شکل میوه ها و سبزیجات تمرکز نمایند.
بر این اساس توصیه می گردد در صورت داشتن سنگ کلیه، میوه ها و سبزیجات بیشتری بخورید و روی آنهایی که سرشار از کلسیم و پتاسیم هستند تمرکز کنید. موز، پرتقال، گریپ فروت، طالبی، خربزه ، کیوی، انواع توت ها، آناناس، پاپایا، آووکادو و زردآلو به همراه سبزیجات برگ سبز تیره، سیب زمینی، قارچ، نخود فرنگی، کلم بروکلی، خیار و کدو سبز حاوی این ماده ارشمند هستند. توضیح کامل این یافته ها در مجموعه مقالات Mayo Clinic منتشر شده است.
منبع: فرارو