سالم ترین صبحانه ها که سکته را از شما دور می نمایند
به گزارش وبلاگ ستاره، کسانی که برای وعده صبحانه خود به جای تخم مرغ و نان تست، از جو دوسر یا همان اوتمیل استفاده می نمایند، خطر کم تری برای ابتلا به سکته دارند. مصرف روزانه صبحانه و مشخصاً مصرف اوتمیل، خطرات ابتلا به سکته را کاهش می دهد.
عادت خوردن صبحانه سالم بنابر زندگی پرمشغله در جوامع کمرنگ شده است و این در حالی است که خوردن صبحانه مقوی و مناسب می تواند در برابر سکته مقابله کند.
صبحانه یکی از مهم ترین وعده های غذایی است که متاسفانه علی رغم توصیه های متخصصان تغذیه بسیاری از افراد از خوردن آن صرف نظر می نمایند. بسیاری از افراد نیز در وعده صبحانه به سراغ مواد غذایی ناسالم و چرب مانند سوسیس، کالباس و کره و لبنیات پرچرب و... می روند.
باید توجه داشته باشید که نخوردن صبحانه و مصرف غذا های چرب در وعده صبحانه هر دو به سلامتی شما به خصوص سلامت قلب و عروقتان آسیب می رساند پس برای داشتن قلبی سالم باید صبحانه بخورید و مواد غذایی سالم را مصرف کنید. اگر می خواهید همواره تندرست و سالم باشید و قلبتان از سکته دور بماند، مواد غذایی که در این بخش آورده ایم را در وعده صبحانه خود بگنجانید.
برترین صبحانه ها برای داشتن قلبی سالم و دور ماندن از سکته عبارتند از:
اوتمیل یا جو دوسر
کسانی که برای وعده صبحانه خود به جای تخم مرغ و نان تست، از جو دوسر یا همان اوتمیل استفاده می نمایند، خطر کم تری برای ابتلا به سکته دارند. مصرف روزانه صبحانه و مشخصاً مصرف اوتمیل، خطرات ابتلا به سکته را کاهش می دهد.
البته این موضوع همچنان احتیاج به مطالعات و بررسی بیشتری دارد. محققان اطلاعات رژیمی را روی 55 هزار نفر در دانمارک که 56 سال سن داشتند، انجام دادند و این افراد هیچ سابقه ای در سکته نداشتند. هنگام شروع، هر هفته شرکت نمایندگان به طور میانگین دو وعده تخم مرغ، 3 وعده نان سفید، یک وعده ماست و فقط یک دهم وعده اوتمیل مصرف می کردند.
آن ها بعلاوه نیمی از شرکت نمایندگان را به مدت 13 سال مورد تجزیه تحلیل و بررسی قرار دادند و بعد از این تحقیقات متوجه شدند که 2260 نفر از آن ها سکته کردند. استفاده از این مدل محاسباتی باعث شد که محققان به این نتیجه برسند شخصی که یک عدد تخم مرغ و نان سفید را با اوتمیل جایگزین کند، 4 درصد خطر ابتلای کمتری به سکته در مقایسه با کسانی دارد که صبحانه تخم مرغ و نان می خورند.
نتایج بعلاوه نشان می دهد که جایگزین کردن اوتمیل به جای نان سفید یا تخم مرغ، یک راه جلوگیری از سکته محسوب می گردد. البته عوامل دیگری هم هستند که اهمیت بیشتری دارند. این مطالعات طراحی نشده اند تا بخواهند خطر کاهش سکته را با مصرف صبحانه های مختلف به شما نشان دهند، اما به طور کل جوی دو سر می تواند به کاهش سطح کلسترول یاری کند و در نتیجه خطر سکته کاهش پیدا می نماید.
کلسترول یک عامل خطر برای سکته است و نتایج نشان می دهد که مصرف جو دوسر سطح کلسترول را کاهش می دهد که تاثیر بلندمدتی در جلوگیری از سکته دارد. اگر یک بار در هفته تخم مرغ و نان سفید را با اوتمیل جایگزین کنید، خطر سکته تا 5 درصد کاهش پیدا می نماید، زیرا احتمال مسدود شدن رگ ها کم خواهد شد.
شکلات سیاه
مطالعات نشان می دهد کسانی که شکلات سیاه را در وعده صبحانه خود می گنجانند، کمتر دچار سکته می شوند، زیرا شکلات سیاه سرشار از پولیفنول هاست که به کاهش کلسترول بد خون و حفظ خاصیت ارتجاعی جداره رگ های خونی یاری زیادی می نماید، بعلاوه مصرف روزانه شکلات سیاه باعث کاهش فشار خون می گردد پس شکلات سیاه را نیز به روی میز صبحانه دعوت کنید، اما در مصرف آن افراط نکنید.
چای سبز
بسیاری از افراد در وعده صبحانه چای سیاه می نوشند، اما بهتر است به جای این چای از چای سبز بهره ببرید، زیرا فلوونوئید های موجود در چای سبز از جداره رگ های خونی محافظت می نمایند و تاثیر ویژه ای در مقابله با بیماری های قلبی و عروقی دارند پس روزتان را با نوشیدن یک فنجان چای سبز شروع نمایید تا حدود 200 میلی گرم فلاونوئید به بدن تان برسانید، اما توصیه می کنیم که هرگز به چای سبزتان شکر یا شیر اضافه نکنید، چون تاثیر آن کاهش می یابد.
علاوه بر مصرف چای سبز در صبح می توانید روزانه 3 فنجان دیگر چای سبز بنوشید تا از خاصیت محافظتی فلاونوئید ها بهره برده و خطر سکته قلبی را نیز به مقدار 20 درصد کاهش دهید.
میوه های قرمز رنگ
برترین صبحانه برای بالا بردن سلامت قلب و عروق خوردن یک پیاله میوه های ریز قرمز رنگ مانند توت فرنگی، مورد صحرایی قرمز و ... به همراه جودوسر است. آنتوسیانین ها یعنی رنگدانه های موجود در این میوه ها خاصیت ضدسرطانی دارند و باعث تقویت و محافظت از جداره های رگ های خونی شده و اجازه نمی دهند که رگ ها مسدود شوند پس افرادی که روز خود را با خوردن این میوه ها شروع می نمایند و هر هفته حداقل سه مرتبه میوه های ریز قرمز رنگ می خورند، کمتر در معرض مسائل قلبی و عروقی قرار می گیرند.
آب انار
بسیاری از افراد در وعده صبحانه آب پرتقال می نوشند، توصیه می کنیم اگر خواستار قلبی سالم هستید، به جای آب پرتقال، آب انار بنوشید، زیرا آب انار حاوی اثرات ضد استروژنی و ضد آندروژنی و آنتی اکسیدان است و مصرف روزانه آب انار به مدت 3 ماه باعث بهبود و افزایش جریان خون به سمت قلب می گردد و برای سلامتی بدن مفید است. بهتر است در صورت مصرف آب انار از آب انار های طبیعی و بدون قند افزوده بهره ببرید.
مطالعات نشان می دهد افرادی که در وعده صبحانه از نان سفید و تخم مرغ بیشتری استفاده می نمایند، به طور کل عادات غذایی اشتباه تری دارند و باید بیشتر از خودشان مراقبت نمایند.
برای کاهش خطر سکته، علاوه بر تغییر صبحانه باید عاداتی مثل ترک سیگار، ورزش منظم، نگه داشتن وزن در حالت متناسب، فشار خون متناسب، کلسترول و قند خون متعادل و داشتن رژیم غذایی سالم که شامل غلات کامل، میوه، سبزیجات و پروتئین با شیرینی جات و چربی های کم است، را در خودتان به وجود بیاورید.
رژیم غذایی مدیترانه ای هم می تواند از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. روغن سبزیجات همراه با چربی های غیراشباع، خوردن آجیل، مصرف میوه و سبزیجات، محصولات لبنی کم چرب، غلات و حبوبات، ماهی، گوشت بوقلمون و کاهش مصرف گوشت قرمز و کاهش شکر و نمک بسیار یاری نماینده خواهد بود.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرادید