فرود آپولو 11 ، ده خطا در سفر به ماه و زیرکی نیل آرمسترانگ

به گزارش وبلاگ ستاره، فرود آپولو 11 بر روی ماه و رقم خوردن سفر انسان به ماه، یکی از مجذوب نماینده ترین وقایع تاریخی ست که حرف های ناگفته بسیاری درباره آن وجود دارد. سفر انسان به ماه همواره دور از فکر بود تا زمانی که آپولو 11 به سمت آسمان و بی نهایت پرتاپ شد. هرچند که سفر انسان به ماه و در واقع سفر نیل آرمسترانگ موفقیت آمیز بود اما خطاهای محاسباتی بسیاری نیز وجود داشت که می توانست این ماموریت را به شکست منتهی کند، خطاهای محاسباتی که نیل آرمسترانگ به خوبی و زیرکی آن را رفع کرد. کریک نیلسون در زمان تحقیقات در خصوص کتاب جدیدش که مرد موشکی نام داشت، از بخش آرشیو ناسا به دست آمده است. حقایقی از سفر به فضا و سفر به ماه که شاید برای شما هم جالب باشد. نیل آرمسترانگ با آپولو 11 روی سطح ماه فرود آمد. اما این فضانوردان اولیه، چه طور توانستند به وجود مسائل خیلی زیادی که وجود داشت، اولین فرود انسان روی ماه را مدیریت نمایند؟ ده خطای محاسباتی را در زیر مرور می کنیم.

فرود آپولو 11 ، ده خطا در سفر به ماه و زیرکی نیل آرمسترانگ

10) قدرت پرتاب موشک آپولو 11

اگر بخواهیم با موشک ساترن، 5 آپولو 11 شلیک کنیم، انرژی آن برای پرتاب 100 گلوله ضد نفر تا فاصله 4800 متری کافی بوده است. ناسا که تصور می کرد این موشک منفجر گردد و مسائل ناشی از آن را احتمال می داد، تماشاگرانی که برای تماشا آن آمده بودند را در فاصله ای نزدیک به 5600 متر از محل قرار داد. البته این اتفاق به هیچ عنوان رخ نداد.

9) قدرت پردازش پایین

این موشک با این قدرتِ پرتاب موشک برای سفر به فضا، دارای کامپیوتری با قدرت پردازش کمتر از یک موبایل معمولی بود.

8) بدون امکان رفتن به دستشویی!

یکی از محصولات فرعی که برای آپولو 11 در نظر گرفت بودند، آب آشامیدنی بود که فضانوردان در طول سفر از آن استفاده می کردند. اما فیلتر هیدروژن از کار افتاد و تمام آشامیدنی ها به صورت حبابی فراوری شدند. برای دستشویی کردن، یعنی ادرار و مدفوع فضانوردان در حالت جاذبه صفر هم فکری نشده بود. این موضوع به قدری حاد شده بود که یکی از فضانوردان در طول ماموریتش، داروهای ضد اسهال مصرف می کرد تا مجبور نباشد در سفر به ماه دستشویی کند!

7) باز کردن نوشابه با آپولو 11

تا حالا سعی نموده اید نوشابه باز کنید؟ فشار داخل نوشابه و بیرون آن تنظیم نیست و باعث پرتاب در نوشابه می گردد.در آپولو 11 هم به محض این که موشک از آپولو 11 جدا شد، این رخ داد. جالب است که ایگل مدول، هفت کیلومتر آن طرف تر از چیزی که پیش بینی شده بود، فرود آمد!

6) نیل آرمسترانگ و فرود روی ماه

همه فکر می کردند که آپولو 11 به ماه سقوط خواهد نمود زیرا نیل آرمسترانگ تمام سوخت خود را هنگام فرود ایگل مصرف نموده بود! اما آزمایش های میلتون سیلویهرا که مهندس آپولو بود نشان داد که تمام شدن سوخت ایگل هنگام فرود روی ماه، باعث می شد که مدول دوباره به فضا پرتاب گردد! اتفاقی که باعث نجات فضانوردان شد.

5) قدم کوچک نیل آرمسترانگ

به نظر می رسد که نیل آرمسترانگ نماد قدم کوچک انسان روی ماه بوده است. در حالی که این قدم اصلاً کوتاه نبود. در سفر به ماه، آن قدر سفینه آرام روی ماه نشست که دستگاه های جذب فشار عمل نکردند و او مجبور شد از روی نردبان ایگل روی سطح ماه بپرد. این را هم به هوش این فضانوردان اضافه کنید.

4) دستگیره در مدول ایگل

در سفر به ماه، وقتی که باز آلدرین هم می خواست به نیل آرمسترانگ روی سطح ماه محلق شد، باید قبلش از این که در مدول بسته نمی گردد، اطمینان کامل به دست می آورد. چون روی در مدول ایگل، هیچ دستگیره ای کار نشده بود.

3) کاشتن پرچم روی ماه!

فکر می کنید کاشتن پرچم روی ماه هم مثل زدن پرچم روی قله کوه است؟ نیل آرمسترانگ و باز آلدرین اصلاً پرچم را توی ماه فرو نکردند. خیلی زود متوجه شده بودند که خاک سطح ماه خیلی نرم است و پرچم درون آن محکم نمی گردد. زیر یک لایه خاک نرم هم یک صخره سفت است که نمی توان پرچم را درون آن فرو کرد. این دو خلبان به طور تصادفی میله پرچم را جایی قرار دادند که بیرون نیاید و برای یک لحظه تصویربرداری تلویزیونی کافی باشد!

2) جلوگیری از خرابکاری های بیشتر

شرکت Sears پرچم را برای ناسا ساخته و فراوری نموده بود، اما ناسا هیچ وقت این موضوع را علنی نکرد زیرا اندازه خرابکاری بیشتر می شد.

1) پیرزن های کوچک!

یک تیم به نام پیرزن های کوچک لایه داخلی لباس های فضانوردان برای سفر به فضا که بدن آنها را ثابت نگه می داشت و همین طور یکی از قسمت های رایانه فضاپیما را طراحی و فراوری و نامشان را روی این تجهیزات ثبت نموده بودند!

منبع: همگردی

به "فرود آپولو 11 ، ده خطا در سفر به ماه و زیرکی نیل آرمسترانگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرود آپولو 11 ، ده خطا در سفر به ماه و زیرکی نیل آرمسترانگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید