داستان سرایی در توییتر به عنوان یک گونه ادبی تازه

به گزارش وبلاگ ستاره، دنیا امروز شاهد تحولات بسیاری بوده است و همه چیز در دنیای مدرن به سرعت در حال تغییر است. توییتر نیز به نوبه خود سخت در کوشش است تا آینده داستان سرایی را تغییر دهد. در حقیقت تا همین چند سال پیش برای بیشتر ما امکان بیان افکارمان در 140 کاراکتر وجود نداشت، به خصوص اگر ملزم به درج یک یا سه هشتگ اجباری نیز در متن خود بودید. مطمئناً گنجاندن افکار کامل هیچ کس در یک توییت امکان پذیر نبود، به همین دلیل کاربران به استفاده از تصاویر و پیوندها روی می آوردند.

داستان سرایی در توییتر به عنوان یک گونه ادبی تازه

تا اینکه در نوامبر 2009، نویسنده ای به نام ریک مودی، یک داستان کوتاه کامل را که در قالب 153 پست توییت شده بود، در فضای توییتر منتشر کرد. در واقع کاری که او کرد صرفاً انتخاب یک داستان کوتاه و تقسیم آن به تکه هایی به مقدار توییت نبود، بلکه او به طور خاص داستان خود را برای فضای توییتر نوشت.

مودی گفت که محدودیت های موجود در خصوص تعداد کاراکتر و کلمات در توییتر را محدودیت های عجیب و شاعرانه می داند که کار کردن با آن ها لذت بخش است. این آزمایش ادبی البته مخالفان و منتقدانی نیز داشت و حتی خود مؤدی گفت که ترجیح می دهد داستان بعدی اش را در قالب یک کتاب منتشر کند.

با توجه به تقاضای روزافزون کاربران برای بیان قصه های شخصی شان، توییتر در حال ورود به عصر داستان گویی است. ورود توییتر به عصر داستان گویی می تواند واقعاً اتفاق شگفت انگیزی برای همه ما به خصوص نویسندگان نسل های نوین باشد. در حقیقت توییتر با موفقیت گرایش های ادبی و داستانی دنیا معاصر را تغییر داده است. اکنون نویسندگان زیادی در سرتاسر دنیا از رسانه توییتر استفاده می نمایند. آنها روزانه داستان های زیادی را در توییتر منتشر می نمایند.

در ادامه این مقاله از وبلاگ ستاره مگ، به آنالیز تاثیرات توییتر بر روی فرایند داستان سرایی پرداخته، در ادامه ویژگی های سبک شناختی داستان های توییتری را با هم مرور می کنیم و در انتها چند توصیه برای آغاز داستان نویسی در توییتر برای شما آورده ایم. با ما همراه باشید.

داستان سرایی بخشی از انسان بودن است

داستان سرایی احتمالاً ابتدایی ترین شیوه ارتباط انسانی است. همان طور که رابرت مک کی، نویسنده صاحب نام، می گوید: داستان ها کهن الگوی یک تجربه دنیای انسانی را آشکار می نمایند، سپس خود را درون یک بیان منحصر به فرد و فرهنگ خاص می پیچند و به شیوه ای بی همتا بیان می شوند.

مک کی یک استاد شناخته شده فیلمنامه نویسی و نویسنده داستانی است. از نظر مک کی، داستان ها ساختاری متشکل از مجموعه ای از رویدادها دارند مثل داستان زندگی شخصیت ها که در یک توالی استراتژیک برای برانگیختن احساسات خاص و بیان دیدگاهی خاص از زندگی ترکیب شده اند. رویدادها به نوبه خود، همه در خصوص یک تغییر قابل توجه برای یک شخصیت هستند.

اما وقتی صحبت از بازاریابی می گردد، همواره این برترین محصول نیست که برنده می گردد. اغلب، این برترین داستان است که در کارزار تجارت برنده نهایی است.

به همان مقدار که ما دوست داریم تصمیمات مربوط به خریدهایمان را منطقی و با دقت اتخاذ کنیم، به همان نسبت فرایند خرید اغلب به این بستگی دارد که آیا به داستان یک برند اعتقاد داریم یا نه. هرچه بهتر بتوانید داستان برند خود را بیان کنید، مشتریان شما راحت تر می توانند احساس نمایند که چگونه برند شما با روایت های شخصی آنها مطابقت دارد.

عناصر یک داستان

چه در حال نوشتن یک رمان باشید، چه مشغول طرح ریزی یک داستان توییتری، همه داستان ها عناصر مشترک یکسانی دارند:

  • مکان: از یک صبح یکشنبه دلگیر در مرکز شهر شیکاگو، تا مدت ها قبل در کهکشانی بسیار دور، همه داستان ها در یک زمان و مکان خاص اتفاق می افتند.
  • شخصیت: هر فردی در داستان هدفی را دنبال می نماید. به محصول خود به عنوان یک شخصیت فکر کنید به جای اینکه فقط یک ابزار یا خدمات باشد. سپس به این نگاه کنید که چگونه برند شما می تواند یک شخصیت پشتیبان در داستان مشتری شما باشد.
  • طرح داستان: این همان چیزی است که شخصیت ها در طی داستان در هنگام تعقیب یک هدف به آن دست می یابند. برای برندها، طرح می تواند با درک اولیه یک مشکل آغاز گردد و تا زمانی ادامه یابد که مشتری از محصول شما برای حل مشکل خود استفاده کند.
  • تعارض: درگیری ها چیزی هستند که زندگی را سخت می نمایند، اما در قالب داستان عنصری معنا بخش هستند. از عنصر تعارض بهره ببرید تا به مخاطب نشان دهد که مسائل او را درک می کنید، و مهم تر از آن، چگونه می توانید به او یاری کنید تا بر آنها غلبه کند.
  • سیر روایی داستان: داستان ها آغاز، میانه و انتها دارند. به عنوان یک برند، وسوسه انگیز است که بلافاصله به مردم نشان دهید که با خوشحالی از محصول شما لذت می برند. اما روش درست این است که از قوس روایت بهره ببرید تا مشتریانتان تنش چشمگیر ناشی از راه اندازی، افزایش تنش و اوج داستان برند شما را از دست ندهند.

استفاده از توییتر برای بیان داستان برندتان

به لطف انعطاف پذیری توییتر، راه های مختلفی وجود دارد که می توانید عناصر داستان سرایی را در توییت های خودتان بگنجانید:

  • از لحظات توییتر (Twitter Moments) برای جمع آوری و مدیریت چندین توییت بهره ببرید تا بتوانید داستانی درباره موضوع مدنظرتان خلق کنید.
  • به جای استفاده از تنها یک تصویر در توییت خود، از چندین عکس در یک توییت برای ایجاد یک قوس روایی مستحکم بهره ببرید.
  • با توجه به تجزیه و تحلیل ها توییت های دارای ویدیو 10 برابر بیشتر از توییت های بدون ویدیو نرخ تعامل دارند. علت آن این است که ویدئو یک رسانه عالی برای داستان سرایی است و به برندها اجازه می دهد تا به سرعت محیط، شخصیت ها، طرح و تضاد را در قالب یک خط سیر روایی معرفی نمایند که می تواند از چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد.
  • با ارسال یک رشته توییت، می توانید مجموعه ای از توییت ها ایجاد کنید که با هم به عنوان یک داستان یکجا خوانده شوند. این کاز به شما این امکان را می دهد که داستان بزرگ تر را به بخش های قابل هضم کوچک تقسیم کنید و در پی نمایندگان شما این امکان را می دهد که در بخش های خاصی از داستان که بیشترین مجذوب کنندهیت را دارند، داستان شما را بازتوییت نمایند و نظر بدهند.
  • قانون طلایی تیترها: مثل هر بیانیه مطبوعاتی خوب یا هر مقاله وبلاگی، همواره عنوان داستان خود را در بالای اولین توییت بنویسید. این کار به شما یاری می نماید تا تمرکز داشته باشید، تضمین می نماید که تمام اطلاعات مهم از همان ابتدا واضح و برجسته باشد و به مخاطب اطمینان می دهد که پست شما تا حد امکان مجذوب کننده است. انجام این کار ارزش آن را دارد که قبل از آغاز به نوشتن رشته توییت، چند دقیقه وقت بگذارید و همه سرفصل های ممکن را یادداشت کنید، به این ترتیب می توانید ببینید چه عنوانی برای متن شما مناسب تر است.
  • کیفیت متن در مقابل بازتوییت بیشتر: یک داستان عالی باید به خوبی نوشته گردد و در عین حال مجذوب کننده باشد، و مهم تر از همه ارزش به اشتراک گذاشتن را داشته باشد. باید هدفتان این باشد که فعالیت توییتر شما هم قابل خواندن باشد و هم ارزش بازتوییت کردن داشته باشد. از خودتان بپرسید آیا این توییت برای مخاطبان من منطقی است و آیا آنها آن را به اشتراک می گذارند؟
  • احساسات مخاطب را درگیر کنید: احساسات و همدلی در داستان سرایی بسیار مهم است. آخرین داستانی که شنیدید را به خاطر دارید؟ این که چه حسی را به شما انتقال داد؟ خنده، غم یا عصبانیت؟ احساسات در روح و جان مخاطب نفوذ می نمایند، آنها افراد را وادار به عمل می نمایند و باعث می شوند مردم نوشته شما را به اشتراک بگذارند. احساسات در رسانه های اجتماعی پدیده ای مسری هستند.
  • داستان به مثابه یک تجربه شخصی: انسان ها دوست دارند که با انسان های دیگر صحبت نمایند. آنها دوست ندارند با یک ربات صحبت نمایند یا با یک ماشین چت نمایند. این مسأله را برای مخاطبتان شفاف کنید که یک چهره واقعی پشت توییت شما حضور دارد.
  • با مخاطبانتان تعامل داشته باشید: برترین داستان نویسان مخاطب خود را درگیر اثرشان می نمایند. مخاطبان خود را تشویق کنید تا با شما به صورت آنلاین تعامل داشته باشند. از آنها سؤال بپرسید، برای آن ها نظرسنجی ایجاد کنید، نظرات و دیدگاه های آنها را جویا شوید. این کار نه تنها به افزایش تعاملات و تقویت حضور آنلاین شما یاری می نماید، بلکه اطلاعات بیشتری در خصوص مخاطبانتان به شما می دهد.
منبع: دیجیکالا مگ

به "داستان سرایی در توییتر به عنوان یک گونه ادبی تازه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داستان سرایی در توییتر به عنوان یک گونه ادبی تازه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید