طرز تهیه خورش اسفناج قالی ، مقرون به صرفه ترین و خوشمزه ترین خورش شمالی
به گزارش وبلاگ ستاره، اسفناج قالی یک خورش محلی ایرانی است که اصالت آن به شمال کشور برمی گردد. برای درست کردن این از گوشت قرمز یا مرغ استفاده نمی گردد به همین دلیل می توانید آن را به عنوان یک تهیه و میل کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه خورش اسفناج قالی و نکات مهم در طبخ آن می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه خورش اسفناج قالی گیلانی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
لوبیا سفید | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیر (برای سیر داغ) | 3 حبه |
سبزی معطر (گشنیز، نعنا، تره، اسفناج، شوید) | 250 گرم |
آرد برنج | 2 قاشق غذاخوری |
رب انار ترش | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
آب نارنج | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان کافی |
برنج | برای سرو خورشت قالی اسفناج |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه خورش اسفناج قالی: 2 ساعت
مدت زمان لازم برای خیساندن لوبیا سفید: 8 ساعت
مراحل طرز تهیه خورش اسفناج قالی به روش شمالی
خورشت اسفناج قالی یک غذای کم هزینه و بی دردسر است که به سادگی می توانید آن را در خانه تهیه کنید و از خواص بی نظیرش بهره مند شوید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین قدم از طرز تهیه خوش اسفناج قالی باید لوبیا سفید را بخیسانید. لوبیا سفید را از شب قبل و حداقل به مدت هشت ساعت بخیسانید. در این زمان چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن به طور کامل گرفته گردد.
سبزی این خورشت را که شامل اسفناج، تره، گشنیز، نعنا و شوید است پاک کنید. برگ های زرد و پلاسیده و ساقه های ضخیم آن را جدا کنید. سپس برگ های تازه سبزی را در آب و نمک بخیسانید تا ضدعفونی شوند.
بعد از چند دقیقه سبزی را آبکشی کنید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد. بعد از آنکه سبزی ها خشک شدند آنها را به صورت ساطوری ریز خرد کنید.
شما می توانید برای تهیه لوبیا سفید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: سیر را تفت دهید
سه حبه سیر را پوست بگیرید و آنها را با رنده مخصوص سیر رنده کنید یا با سیر له کن به شکل پوره در آورید. میزانی روغن در یک قابلمه با سایز مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سیر را به روغن اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم تفت دهید تا جایی که عطر آن بلند گردد. به خاطر داشته باشید که سیر خیلی زود می سوزد پس حتما آن را روی حرارت ملایم و در زمان بسیار کوتاهی تفت دهید.
شما می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی و سیر داغ آماده به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: سبزی را تفت دهید
به محض آنکه عطر سیر بلند شد، سبزی ها را که از قبل به صورت ساطوری ریز خرد کردید به سیر روی حرارت اضافه کنید. سبزی را باید آنقدر تفت دهید تا آب میان بافتی آنها کشیده و کاملا سرخ گردد. در این مرحله هر زمان که برای سرخ شدن سبزی ها به روغن احتیاج پیدا کردید حتما میزان روغن را افزایش دهید.
مرحله چهارم: لوبیا را با میزانی سبزی سرخ شده بپزید
در ادامه طرز تهیه خورش اسفناج قالی شمالی، آب لوبیا سفید را که از قبل خیسانده اید خالی کنید. لوبیا سفید را به همراه دو قاشق غذاخوری از سبزی سرخ شده در یک قابلمه مناسب بریزید.
دو لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش به محتویات قابلمه اضافه کنید و ترکیب به دست آمده را روی حرارت قرار دهید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا محتویات درون قابلمه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید لوبیا سفید به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد تا نرم گردد.
مرحله پنجم: بقیه سبزی خورشت را اضافه کنید
بعد از گذشت یک ساعت و زمانی که لوبیا نرم شد بقیه سبزی سرخ شده و سیر تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید. همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا خورشت اسفناج قالی یکدست گردد. در این مرحله نیز حرارت را روی حالت ملایم نگاه دارید.
مرحله ششم: ادویه و چاشنی خورشت را اضافه کنید
برای تهیه یک خورش اسفناج قالی خوشمزه ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید. چاشنی این غذای شمالی رب انار است. رب انار () را نیز اضافه کنید و همه مواد را به خوبی هم بزنید.
در این مرحله اگر احساس می کنید آب خورشت کم شده است میزانی آب جوش اضافه کنید. درب قابلمه را مجددا ببندید و اجازه دهید برای چهل دقیقه تا یک ساعت دیگر روی حرارت بماند تا خورشت کاملا جا بیفتد.
شما می توانید برای تهیه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و رب انار به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: آب نارنج را اضافه کنید
در بیست دقیقه پایانی پخت میزانی آب نارنج به خورش اسفناج قالی به عنوان چاشنی اضافه کنید. اجازه دهید آب نارنج حدود بیست دقیقه با خورشت بپزد تا مزه آن به خورد خورش برود.
شما می توانید برای تهیه آب نارنج به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: آرد برنج را اضافه کنید
بعد از اضافه کردن آب نارنج نوبت به آرد برنج می رسد. آرد برنج را با کمی آب جوش درون ظرف مناسبی به خوبی ترکیب کنید تا دانه های آرد به صورت کامل در آب حل گردد. سپس آن را به دیگر محتویات خورشت در حال پخت اضافه کنید. همه مواد را بهم زنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
شما می توانید برای تهیه آرد برنج به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله نهم: تخم مرغ را اضافه کنید
در ده دقیقه پایانی پخت خورش اسفناج قالی گیلانی، تخم مرغ را به خورشت اضافه کنید. تخم مرغ را به همراه خورشت هم بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد. اجازه دهید تخم مرغ به مدت ده دقیقه با خورشت بپزد. در این زمان درب قابلمه را بردارید.
شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: خورش اسفناج قالی را سرو کنید
بعد از گذشت چهل دقیقه تا یک ساعت و زمانی که خورشت جا افتاد و لوبیا کاملا پخته شد آن را از روی حرارت بردارید. خورش اسفناج قالی را در یک ظرف مناسب بریزید و به همراه یا آن را سرو کنید.
شما می توانید برای تهیه انواع برنج به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه خورش اسفناج قالی خوشمزه
- خورشت اسفناج قالی یک خورشت نسبتا رقیق است. ملاک آماده شدن این غذا پختن لوبیا در آن است. لوبیا سفید باید کاملا پخته گردد به طوری که اگر آن را بین دو انگشت خود بفشارید کاملا له گردد.
- در این غذا مانند بیشتر غذاهای شمالی طعم ترش و عطر سیر باید قالب باشد.
- اگر به طعم ترشی در غذا زیاد تمایل ندارید می توانید از رب انار ملس در آن بهره ببرید.
- این غذا یک غذای بسیار مفید و مقوی است. لوبیا سفید یک منبع غنی از پروتئین است و اسفناج نیز سرشار از فیبر است و به تقویت استخوان ها و بهبود کم خونی یاری زیادی می نماید.
- شمالی ها خورشت اسفناج قالی را در گمج درست می نمایند. گمج نوعی دیگ است که با خاک رس قرمز آن را تهیه می نمایند.
- در ده دقیقه پایانی پخت درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید تا خورشت قالی اسفناج به روغن بیفتد.
- برای آنکه این خورشت زودتر آماده گردد می توانید از زودپز برای پخت لوبیا یاری بگیرید.
فوت و فن خوشمزه شدن خورشت اسفناج قالی
ترکیب سبزی در این خورشت باید چگونه باشد؟
شما باید از ترکیب نعنا، تره، گشنیز، اسفناج و شوید در طرز تهیه خورش اسفناج قالی بهره ببرید. میزان اسفناج از بقیه سبزی ها باید بیشتر باشد و میزان نعنا کمتر تا خورشت به تلخی نزند. از 80 گرم اسفناج، 50 گرم گشنیز، 50 گرم تره، 50 گرم شوید و 20 گرم نعناع در تهیه این غذا بهره ببرید.
منبع: افق کوروش