طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی و تکه ای فوق مجلسی

به گزارش وبلاگ ستاره، رشته پلو از جمله غذاهای اصیل ایرانی است که سال هاست در آشپزخانه های کشورمان پخته شده و مصرف می گردد. در قدیم، مادران و مادربزرگان ایرانی رشته پلو را با رشته های سنتی و دست ساز خودشان تهیه می کردند، اما حالا رشته های آماده و کارخانه ای، کار را برای ما بسیار راحت نموده اند. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه رشته پلو ساده را در کتاب کاله مرور نموده بودیم و در ادامه این مطب با طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی را مرور خواهیم کرد؛ یک غذای بسیار شکیل و خوشمزه که می توانید از آن برای پذیرایی از مهمانانتان بهره ببرید.

طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی و تکه ای فوق مجلسی

مواد لازم برای طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی

  • برنج 4 پیمانه
  • رشته پلویی 350 گرم
  • سینه مرغ 3 عدد
  • پیاز میانه 1 عدد
  • زرشک 50 گرم
  • کشمش پلویی 50 گرم
  • زعفران دم نموده به اندازه لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
  • روغن به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی

1. درست کردن برنج رشته پلو

برای درست کردن رشته پلو، ابتدا برنج را پاک کنید تا هیچ گونه سنگ ریزه نداشته باشد سپس آن را بشویید و به همراه یک قاشق سر خالی نمک و آب، به مدت تقریبا یک ساعت بخیسانید.

بعد از گذشت یک ساعت، قابلمه حاوی آب را روی گاز بگذارید تا به جوش بیاید سپس برنج خیس نموده را به همراه رشته های پلویی به آن اضافه کنید.

نکته: در صورتی که رشته پلویی شما از نوع سنتی است و رشته های ضخیم تری دارد، آن ها را زودتر از برنج در آب بریزید تا بهتر بپزند. بعلاوه اگر رشته شما شور است، مراقب اندازه نمکی که به برنج اضافه می کنید، باشید.

برای خوش رنگ تر شدن رشته پلوی خود می توانید یک قاشق چای خوری زردچوبه هم به آب اضافه کنید. پس از نرم شدن رشته ها و پختن برنج، آن را آبکش کنید.

کف قابلمه مورد نظر را روغن ریخته و با ته دیگ دلخواه مثل نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای بپوشانید. سپس ترکیب برنج و رشته های پلویی را به قابلمه اضافه نموده و روی آن اندازهی زعفران دم نموده بریزید. قابلمه را با حرارت کم و شعله پخش کن روی گاز بگذارید تا برنج شما دم کشیده و رشته پلوی خوشمزه شما آماده گردد.

می توانید با اضافه کردن روغن حیوانی به این رشته پلو، عطر و طعم آن را مجلسی تر کنید.

2. درست کردن مرغ رشته پلو

در طول مدتی که برنج رشته پلو در حال دم کشیدن است، می توانید مرغ را آماده کنید.

ابتدا پیاز خود را به صورت نگینی خرد نموده و همراه با کمی روغن روی حرارت قرار دهید. در این فاصله، سینه های مرغ را هم به صورت مکعبی درشت خرد کنید.

پس از این که پیازها کمی تغییر رنگ داده و به اصطلاح شیشه ای شدند، مرغ های خرد شده را به همراه کشمش پلویی و ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آبلمیو و زعفران دم نموده، به پیازها اضافه کنید. مرغ ها را تا زمانی که از حالت خام بودن درآمده و رنگ آن ها سفید گردد، تفت دهید.

سپس نصف لیوان آب جوشیده به قابلمه اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا پخت مرغ ها تکمیل گردد.

پس از اینکه آب موجود در قابلمه کشیده شد، زرشک ها را هم اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر، تمام مواد را با هم تفت بدهید. در این مرحله می توانید برای خوش بوتر شدن ترکیب خود، از نصف قاشق غذاخوری گلاب هم بهره ببرید.

3. سرو رشته پلو با مرغ زعفرانی

پس از اینکه تمام مواد آماده شدند، می توانید رشته پلو با مرغ زعفرانی خود را سرو نموده و سر میز میهمانی خود قرار دهید.

برترین راه سرو این رشته پلو، کشیدن آن در دیس است. برنج و ترکیب مرغ را به صورت لایه لایه در دیس بکشید. در صورت تمایل، می توانید روی آن را با کشمش پلویی سرخ شده، برنج زعفرانی و ترکیب خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.

این غذای خوشمزه را در کنار ماست، انواع ترشی های سنتی ایرانی مثل ترشی آلبالو خانگی و سالاد شیرازی میل کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه رشته پلو

برای تهیه یک رشته پلو با مرغ زعفرانی خوشمزه و خوش عطر، توجه به نکات کوچک اما مهم لازم است. استفاده از زعفران باکیفیت و مرغ تازه، طعم و بوی این غذا را دوچندان می نماید. بعلاوه، زمان پخت رشته ها و اندازه نمک و روغن هم از جمله مواردی است که باید به دقت رعایت گردد. در ادامه، نکات و فوت وفن های لازم برای پخت بی نقص این غذای لذیذ را مطالعه کنید تا نتیجه کارتان بی نظیر گردد.

طرز تهیه رشته پلو با مرغ و هویج

رشته پلو می تواند به انواع مختلفی تهیه گردد؛ از رشته پلو ساده گرفته تا رشته پلو زعفرانی یا با گوشت چرخ نموده. یکی از انواع متفاوت رشته پلو با مرغ، استفاده از هویج است.

برای طرز تهیه رشته پلو با مرغ و هویج، کافی است 2 عدد هویج میانه را پوست کنده و سپس با رنده درشت رنده کنید، یا با استفاده از دستگاه رشته کن، به صورت خلال های نازک دربیاورید. سپس هویج ها را در ترکیب مرغ و پیاز سرخ کنید.

طرز تهیه رشته پلو با مرغ ریش ریش

اگر تمایل داشته باشید، می توانید رشته پلوی مجلسی خود را با مرغ ریش ریش تهیه کنید. برای این کار کافی است تکه های مرغ را همراه با دو تکه پیاز نصف شده، برگ بو و قدری زردچوبه آب پز کنید. پس از پختن مرغ ها، آن ها را ریش ریش نموده و به ترکیب پیاز داغ و کشمش و زرشک اضافه کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی و تکه ای فوق مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی و تکه ای فوق مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید