طرز تهیه قیمه پلو
به گزارش وبلاگ ستاره، با مایه قیمه زعفرانی و بدون سیب زمینی، می توانید غذای تازه ای را به میز شامتان وارد کنید. برای دست کردن قیمه پلو به میزان آمده کردن خورشت قیمه باید وقت بگذارید. اما اگر هوادار پلوهای قاطی هستید، تردیدی نداشته باشید که طعم خوشایند این غذا، به وقتی که برای آمده کردنش صرف می کنید می ارزد.
مواد لازم برای تهیه قیمه پلو
- برنج سه پیمانه
- قیمه لپه دار غلیظ سه پیمانه(طرز تهیه در ادامه مطلب)
- روغن سه قاشق غذاخوری
- ادویه ساییده (زیره، تخم گشنیز، دارچین) یک قاشق مربا خوری
- نمک به اندازه لازم
مواد لازم برای تهیه قیمه لپه دار
- مغز ران گوسفند یا گوساله ریز خرد شده نیم کیلو
- پیاز ساطوری یک عدد
- لپه خیسانده نیم پیمانه
- لیمو عمانی سه یا چهار عدد
- رب گوجه یک قاشق غذاخوری
- زردچوبه، زعفران ساییده، روغن، نمک، فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه قیمه پلو
مرحله اول
برنجی که از قبل خیس نموده اید را بجوشانید، دان برداشته و آبکش کنید.
مرحله دوم
نیم پیمانه آب روغن را در دیگ داغ کنید، سیب زمینی های حلقه شده را کف قابلمه بگذارید و چند کفگیر از برنج آبکش شده را روی آنها بریزید. سپس چند قاشق از قیمت را با ادویه مخلوط کنید و روی برنج پخش کنید.
مرحله سوم
با دو سه کفگیر برنج، روی مواد را بپوشانید و لایه لایه پخش کردن برنج و قیمه را تکرار کنید. لایه آخری که در قابلمه شکل می گیرد، باید برنج باشد.
مرحله چهارم
در قابلمه را بگذارید و آن را با شعله پخش کن، روی شعله تند قرار دهید. بعد از حدود 10 دقیقه که برنج بخار کرد، حرارت زیر آن را کم کنید.
مرحله پنجم
نیم پیمانه آب روغن داغ رو برنج بریزید، دم کنی را بگذارید و در قابلمه را ببندید. این غذا با شعله آرام باید حدود یک ساعت روی اجاق بماند.
طرز تهیه قیمه لپه دار
مرحله اول
3 تا 4 قاشق روغن در قابلمه روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید. سپس گوشت را اضافه نموده و 5 تا 6 دقیقه بچرخانید.
مرحله دوم
3 پیمانه آبق بریزی و به جوش بیاورید. آتش را کم کنید و گوشت را برای دو ساعت بپزید تا نیم پیمانه از آب آن باقی بماند.
مرحله سوم
لپه را آب بکشید و با لیمو در قابلمه دیگری با دو پیمانه آب روی اجاق بگذارید تا برای 40 دقیقه بپزد و نیم پیمانه از آب آن باقی بماند.
مرحله چهارم
گوشت، لپه، لیمو عمانی و سایر مواد را روی هم بریزید و در قابلمه را ببندید تا برای 15 دقیقه مواد در کنار هم به پخت ادامه دهند.
مرحله پنجم
در یک تابه کوچک، رب گوجه را سرخ کنید و در خورشت در حال پخت بریزید.
اگر خورشت شما هنوز آبدار است، شعله را زیاد کنید تا آب آن غلیظ و کم گردد و قیمه پلو شما آبکی و شفته نگردد.
منبع: کتاب کاله