هل، این خوشبوی مفید
به گزارش وبلاگ ستاره، عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، این دانه را یکی از برترین طعم دهنده ها برای انواع نوشیدنی، دسر، شیرینی و حتی لاروها می سازد. منشأ دانه هل به هند بازمی گردد؛ جایی که به سبب ارزش ویژه آن در طب آیورودا گرامی داشته می گردد. قرن نوزدهم در انگلستان، بانوان دانه های هل را در جیب حمل نموده و آنها را برای یاری به هضم غذا و معطر

هل، این خوشبوی مفید
عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، این دانه را یکی از برترین طعم دهنده ها برای انواع نوشیدنی، دسر، شیرینی و حتی لاروها می سازد. منشأ دانه هل به هند بازمی گردد؛ جایی که به سبب ارزش ویژه آن در طب آیورودا گرامی داشته می گردد. قرن نوزدهم در انگلستان، بانوان دانه های هل را در جیب حمل نموده و آنها را برای یاری به هضم غذا و معطر کردن نفس شان می جویدند. جویدن دانه های هل پس از صرف غذا ضمن یاری به هضم و گوارش بهتر غذا می تواند بوی نامطبوع سیر و پیاز را هم خنثی کند. دانه های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می نماید.
هل اشتها را تحریک نموده و عمل هضم را بهبود می بخشد. نوشیده دم نموده داغ آن موجب تسکین کولیت، سوء هاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می گردد. یکی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، جلوگیری آن از تشکیل خلط در گلو است. از این رو می توان آن را به محصولات لبنی و پودینگ ها اضافه کرد تا اثر شیر را موجب تشکیل خلط در گلو می گردد، خنثی نموده و به هضم آن هم یاری کند.
دانه های هل خاصیت اکسپکتورانت داشته و سینوس ها و برونش ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می نمایند. هل چنان که ذکر شد خواص گرمابخش و انرژی زا دارد. از این رو به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته یاری می نماید، اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد و در برطرف افسردگی مؤثر است. هل بعلاوه کلیه ها را تقویت نموده و گفته می گردد برای درمان شب ادراری بچه ها مفید است.
برای تهیه یک چای معطر، آرام بخش و خوش طعم 4 عدد دانه هل را همراه با 4 عدد دانه فلفل سیاه، 4 عدد دانه میخک، یک قطعه دارچین نکوبیده و چند حلقه نازک زنجبیل تازه در 600 میلی لیتر آب بریزید.
آن را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید، اما مواظب باشید نجوشد. چای را صاف کنید و داغ همراه با کمی شیر یا عسل بنوشید. نوشیدن این چای دو بار در روز، درمانی فوق العاده برای سرفه و سرماخوردگی است.
منبع:کوچه ما، شماره 11
منبع: راسخون