چرا رژیم غذایی وگان برای سلامتی انسان مضر شده است؟
به گزارش وبلاگ ستاره، نتایج آنالیز های تازه نشان می دهد که گروهی از وگان ها وگیاهخواران بیشتر از هر رژیم غذایی دیگری غذا های فوق فرآوری شده می خورند. این سبک تغذیه چقدر برای سلامتی انسان و محیط زیست مضر است؟
رژیم وگان تمام گوشت و محصولات حیوانی (گوشت، مرغ، ماهی، غذا های دریایی، لبنیات و تخم مرغ) را حذف می نماید، در حالی که رژیم گیاهخواری گوشت، مرغ، ماهی و غذا های دریایی را حذف می نماید.
بنابراین، وگانیسم و گیاهخواری به این علت که مردم گوشت را کنار می گذارند، پتانسیل ترویج تغذیه سالم را دارد، اما افزایش فراوری و مصرف غذا های فوق فرآوری شده (UPFs) برای پیروان این رژیم های غذایی، بروز اثرات مثبت آن را سخت نموده است.
در حالی که عرضه محصولات دارای پایه گیاهی در فاصله سال های 2013 تا 2018 نزدیک به 3 برابر شده، ولی بسیاری از این غذا های جایگزین ِ گوشت در دسته غذا های فوق فرآوری شده قرار می گیرند. چرا که برای جلوگیری از فسادپذیری سریع و بهبود طعم، تحت فرآوری های سنگین قرار می گیرند. پس اغلب این غذا ها سرشار از نمک، شکر و چربی اشباع شده، رنگ های افزودنی، نگهدارنده ها و سایر افزودنی ها شده اند.
آنالیز ها نشان می دهد که در فرانسه، وگان ها و گیاهخوار ها 39.5 درصد از کل کالری دریافتی خود را از مصرف غذا های فوق فرآوری شده کسب می نمایند. در آلمان نیز 39.1 درصد وگان ها و گیاهخوار ها حداقل ماهی یکبار از این غذا ها مصرف می نمایند.
کارشناسان بریتانیایی بر پایه نتایج مطالعات اخیر خود هشدار می دهند که مصرف بالای غذا های فوق فرآوری شده فراوریی برای وگان ها و گیاهخوار ها خطر ابتلا به بیماری هایی از جمله سرطان، قلبی و عروقی، دیابت، سکته مغزی و چاقی را در میان آن ها افزایش داده است.
این مطالعات نشان داده که بعضی برگر های فراوری شده به عنوان جایگزین برگر های گوشتی، 3 برابر بیشتر از یک بسته چیپس سیب زمینی نمک دارد.
کتی کلیف، مشاور سیاست گذاری انجمن خاک بریتانیا در این خصوص به یورونیوز گفت: محصولات فرآوری فوق العاده دیگر غذا نیستند و در واقع، ترکیبات فیزیکی و شیمیایی و مقادیری از مواد بیش از حد تصفیه شده ای هستند که بر سلامت ما تأثیر منفی می گذارند.
او پیشنهاد می نماید: به جای غذا های فوق فرآوری شده، رژیم غذایی خود را با غذا های کمتر فرآوری شده از جمله محصولات کنسرو شده و منجمد، نان های تازه و غلات سالم جایگزین کنید.
خانم کلیف بعلاوه یادآوری می نماید که با وجود وابستگی کمتر فراوری مواد غذایی فوق فرآوری شده به محصولاتی مانند نخل، سویا، گندم و ذرت، فراوری انبوه این مواد غذایی به توسعه کشت های تک محصولی می انجامد که در عمل نتیجه ای جز جنگل زدایی، تخریب خاک و از بین رفتن زیستگاه های طبیعی ندارد.
منبع: یورونیوز
منبع: فرارو