طرز تهیه موس آلبالو یخچالی به 2 روش با نکات خوشمزه شدن آن
به گزارش وبلاگ ستاره، موس آلبالو یکی از تابستانی است که هم می توانید از آن در مهمانی های مجلسی بهره ببرید و هم جای یک عصرانه یا میان وعده را پر می نماید. در فصل تابستان که آلبالو های تازه و خوشمزه را می توانید به راحتی تهیه کنید، برترین زمان برای درست کردن این دسر است. البته به جز این دسر را با آلبالوهای یخ زده و فریز شده، کمپوت آلبالو یا هم می توانید تهیه کنید. بعلاوه می توانید به سلیقه خود، مواد و چاشنی هایی را به موس اضافه یا از آن کم کنید. در این مقاله از سرویس در به طرز تهیه موس آلبالو و فوت و فن های درست کردن این دسر خوشمزه می پردازیم.
طرز تهیه موس آلبالو
زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
زمان انتظار برای آماده شدن موس آلبالو: 6 ساعت
مواد لازم برای تهیه موس آلبالو ساده
آلبالو تازه: 500 گرم
شکر: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
وانیل: 1/4 قاشق چای خوری
خامه فرم گرفته قنادی: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
آب: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
مراحل طرز تهیه موس آلبالو
برای درست کردن موس آلبالو به روش ساده خانگی، ابتدا باید شربت موس را درست کنید. سپس آلبالوی هسته گرفته و پوره شده را به آن اضافه کنید. همه این مواد را با میکس نموده و در قالب بریزید و در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. برای مشاهده طرز تهیه موس آلبالو به صورت حرفه ای، مراحل تهیه را در ادامه بخوانید.
مرحله اول: آلبالوها را بشویید و پوره کنید
در اولین قدم از طرز تهیه موس آلبالو، خامه قنادی را از فریزر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید. چوب و برگ آلبالوها را جدا کنید و آن ها را به خوبی بشویید. هسته آلبالوها را خارج کنید. مهم نیست آلبالوها نرم یا له شوند. سپس آن ها را به همراه آب، در مخلوط کن بریزید و به مدت 1 تا 2 دقیقه بزنید تا کاملا پوره و نرم شوند.
مرحله دوم: آب، شکر و ژلاتین را حرارت دهید
آب را در یک قابلمه میانه بریزید و روی حرارت ملایم میانه قرار دهید. به آن، شکر و پودر ژلاتین را اضافه کنید و هم بزنید. صبر کنید تا دمای محلول داخل قابلمه بالا برود و دانه های شکر حل شوند ولی قبل از جوشیدن، به محض اینکه اطراف قابلمه آغاز به حباب زدن ریز کرد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم: پوره آلبالو و وانیل را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه موس آلبالو، اجازه دهید محلول کمی سرد گردد و از دما بیفتد. بعد، پوره آلبالو و وانیل را به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا یکدست شوند. این مایه را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: خامه را فرم دهید
خامه قنادی را که یخ آن باز شده است، در یک ظرف بریزید و با همزن برقی به مدت 5 تا 6 دقیقه بزنید تا کاملا فرم بگیرد و بافت سبکی پیدا کند. سپس پوره آلبالو را که در مرحله قبل آماده نموده بودید، به تدریج به آن بیفزایید. با یک لیسک یا قاشق بعد از هر بار اضافه کردن مایه به خامه، مواد را به آرامی هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله پنجم: موس آلبالو را در قالب بریزید
سطح داخلی قالب یا قالب هایی را که آماده نموده بودید، با کمی روغن چرب کنید. می توانید از لیوان های شفاف یک بار مصرف هم به عنوان قالب موس بهره ببرید. مایه موس را در قالب مورد نظر بریزید و آن را به مدت 6 تا 8 ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
مرحله ششم: موس را سرو کنید
بعد از اینکه موس خودش را گرفت و کاملا سفت شد، قالب را از یخچال بیرون بیاورید و کف آن را در یک ظرف آب جوش بگذارید تا مایه موس از قالب جدا گردد. می توانید از یک چاقوی تیز و خیس هم برای جدا کردن موس از قالب بهره ببرید. در این روش با دقت، کناره های موس را از قالب جدا کنید. روی قالب یک سینی بگذارید و قالب را برگردانید تا موس به داخل سینی برگردد. در آخر، روی موس آلبالو را با مواد دلخواه تزیین و آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیز کیک آلبالو
طرز تهیه موس آلبالو (روش دوم)
زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
زمان انتظار برای آماده شدن موس آلبالو: 5 ساعت
مواد لازم برای تهیه موس آلبالو
زرده تخم مرغ : 2 عدد
شیر: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
خامه: 100 گرم
پودر قند: 100 گرم
پودر ژلاتین: 2 قاشق سوپ خوری
سس یا شربت آلبالو: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
مربا یا کمپوت آلبالو یا آلبالوی تازه :جهت تزیین مقداری
مراحل طرز تهیه موس آلبالو
برای تهیه موس آلبالو ابتدا باید زرده تخم مرغ ها را با شکر بزنید. سپس خامه و سس آلبالو را به آن اضافه کنید و دوباره بزنید. به صورت مرحله به مرحله، بقیه مواد را به مرور اضافه کنید و هر بار آن ها را بزنید. وقتی مایه موس آماده شد، آن را در قالب مناسب بریزید و در یخچال بگذارید تا سفت گردد. موس که آماده شد، آن را سرو کنید.
مرحله اول: زرده تخم مرغ و شکر را بزنید
در اولین مرحله از طرز تهیه موس آلبالو، تخم مرغ ها را بشکنید و سفیده و زرده را در دو ظرف جدا بریزید. به زرده های تخم مرغ، شکر اضافه کنید و با همزن بزنید، در حدی که به خوبی مخلوط شوند. سپس سس آلبالو و خامه را به مواد اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله دوم: همه مواد را با هم ترکیب کنید
در این مرحله، شیر را به مواد بالا اضافه کنید و با همزن دستی یا لیسک بزنید تا رقیق تر گردد. پودر ژلاتین را هم در سرانجام به مواد اضافه کنید. همه مواد مایه موس را کاملا با هم میکس کنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: مایه موس را در قالب بریزید
کف یک قالب یا ظرف را با کمی روغن چرب کنید. سپس مایه موس را در آن بریزید. ظرف را در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سرد گردد. بعد از 3 تا 5 ساعت، قالب را از یخچال خارج کنید و موس را در ظرف سرو برگردانید. روی موس را با مربای آلبالو، آلبالو تازه یا کمپوت آن، تزیین و سرو کنید.
فوت و فن های طرز تهیه موس آلبالو
*مقدار اضافه کردن شکر، به مقدار شیرین یا ترش بودن آلبالوهایی بستگی دارد که در طرز تهیه موس آلبالو به کار می برید. می توانید میزان شکر را بنا به سلیقه خود، کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
*در کنار آلبالو، می توانید از میوه های هم خانواده آن، مثل گیلاس یا شاتوت هم در دستور تهیه موس آلبالو بهره ببرید.
*خامه ای که در این دستور استفاده می کنید، بهتر است از نوع فرم گرفته یا قنادی باشد تا بافت موس، در نهایت سبک و پفکی گردد.
*برای تزیین روی موس، بعد از آماده شدن، از آلبالوی تازه، سس آلبالو، کمپوت آلبالو، میوه هایی مانند گیلاس، شاتوت و برش های میوه های دیگر به همراه خامه می توانید بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه موس شکلاتی بدون فر
سوالات متداول
چه کار کنیم که موس به قالب نچسبد؟
برای جلوگیری از چسبیدن موس به قالب، قبل از اینکه موس را در قالب بریزید، کف قالب را با کمی روغن چرب کنید. بعد از آماده شدن هم می توانید کف قالب را در آب جوش بگذارید تا موس باز گردد.
آیا حتما باید از آلبالوی تازه برای درست کردن موس استفاده کرد؟
خیر. در طرز تهیه موس آلبالو، می توانید به جای آلبالوی تازه از کمپوت یا مربای آلبالو هم بهره ببرید. بعلاوه در صورت دلخواه آلبالوی تازه و کمپوت یا مربای آن را با هم میکس کرد.
منبع: افق کوروش