طرز تهیه کیک ارده و گردو، یک عصرانه مقوی

به گزارش وبلاگ ستاره، خبرنگارانـ کیک ها از جمله دسر ها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک ارده و گردو یکی از انواع کیک های خشک عصرانه است که به دلیل داشتن ارده در ترکیباتش بسیار مغذی است؛ زیرا ارده نوعی خوراکی بسیار مقوی و پرخاصیت است که دانه های کنجد تفت داده شده یا کوبیده شده تهیه می شود و طبع بسیار گرم و تری دارد.

طرز تهیه کیک ارده و گردو، یک عصرانه مقوی

در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک ارده و گردو همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کیک ارده و گردو

تخم مرغ: 4 عدد

آرد سفید شیرینی: دو لیوان

شکر: یک و یک سوم لیوان

ماست: 1 لیوان سرخالی

روغن مایع: نصف لیوان

بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری سرپر

وانیل: نوک قاشق چای خوری

ارده: 8 قاشق غذاخوری

گردو خرد شده: یک پیمانه

قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب تری بگیرید:

1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است.

با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. اما دمایی که گفته می شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی میزان های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

4- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار هم زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز هم کیک بوی تخم مرغ می گیرد.

5- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا زیاد تر از میزانی شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.

اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این میزان با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می رود؛ زیرا کیک شما پف نمی کند.

7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به میزان ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک نواخت همه جا پخش شود.

9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب های گالوانیزه است که معمولاً می توانید آن ها را از همه لوازم قنادی ها تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و شکل های مختلف موجودند.

طرز تهیه کیک ارده و گردو

1 ـ ابتدا تخم مرغ ها را همراه با شکر و وانیل داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن برقی حدود 7 دقیقه هم بزنید تا به مخلوطی کرم رنگ و کش دار تبدیل شود.

2 ـ در مرحله بعد ماست را اضافه کنید و 30 ثانیه هم بزنید؛ سپس روغن را همراه با 3 قاشق غذاخوری ارده اضافه کنید و 30 ثانیه دیگر هم بزنید و بعد همزن برقی را کنار بگذارید.

3 ـ آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط و سه مرتبه الک کنید؛ سپس کم کم و طی سه مرحله آرد را به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی به صورت دورانی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا در مایه کیک مخلوط شود و حالت گلوله ای نداشته باشد. حالا نصف پیمانه گردو خرد شده را داخل مایه کیک بریزید و در حد مخلوط شدن، هم بزنید.

4 ـ قالب کیک را با ارده چرب کنید؛ سپس مایه کیک را داخل قالب مورد نظر بریزید. قالب را سه بار محکم روی کابینت یا میز کار بکوبید تا هوای اضافه آن خارج شود؛ سپس سه قاشق دیگر از ارده را روی کل سطح کیک بریزید و بقیه گردوی خرد شده را روی آن بپاشید. قالب را در فر داغ 180 درجه سانتیگراد که از قبل آن را روشن کرده اید، به مدت 45 تا 50 دقیقه بگذارید تا کیک بپزد و پف کند. حتما قبل از خارج کردن کیک از فر یک خلال چوبی را داخل کیک فرو کنید و اگر چیزی از کیک به آن نچسبید، کیک شما پخته و آماده است. بعد از اینکه کیک کاملا خنک شد، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید و همراه با چای میل کنید، نوش جان.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه کیک ارده و گردو، یک عصرانه مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک ارده و گردو، یک عصرانه مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید